İncirliova’da Türk Kızılayı ile birlikte her ay kan bağışı kampanyası düzenleyen İncirliova Belediyesi, ilçe halkının acil kan ihtiyacının karşılanması için de bünyesinde kan bankası birimini oluşturdu. Türk Kızılayı Aydın Kan Merkezi Müdürü Rıdvan Şenol, fedakarca çalışmalarından dolayı İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ve İncirliova Belediyesi Kan Bankası birimi personeli Ümit Yaşar’a birer teşekkür belgesi verdi.

ŞENOL’DAN BAŞKAN KAYA’YA TEŞEKKÜR


Başkan Kaya ile makamında bir araya gelen Müdür Şenol, yaptığı açıklamada İncirliova halkından hastalar için her ay kan bağışı topladıklarını belirterek, "Türk Kızılayı olarak, halktan kan toplamak için her ay araçlarımızla İncirliova’ya geliyoruz. Topladığımız kanları, gerekli testleri yaptıktan sonra, ihtiyacı olan hastalara ulaştırıyoruz. Kan toplamamızda, ilçemizin lideri olan Belediye Başkanımız Aytekin Kaya, bize inanılmaz derecede destek oluyor. Kan bağışı kampanyamız ile ilgili hem duyuru, hem de yer konusunda bize yardımcı olan başkanımız, aynı zamanda gönüllü kan bağışçımız. Şimdiye kadar verdiği kanlarla birçok vatandaşımızın hayatını kurtardı. Biz de hastalar adına kendisine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

28 YILLIK GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞÇISI


Kızılay’ın önemli bir kurum olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Aytekin Kaya da, koronavirüs salgını nedeniyle kan bağışında azalma olduğunu söyledi. Yıllar önce eşinin ameliyatı için gerekli olan kanı Kızılay'dan karşıladığını hatırlatan Başkan Kaya, "Ben de, eşimin ameliyatının ardından, düzenli olarak Kızılay’a kan vermeye başladım. 1993’den beri kan vermediğim yıl yoktur" dedi.

“HER HAFTA ONLARCA VATANDAŞIMIZA YARDIMCI OLUYORUZ”


Kaya, belediye bünyesinde kan bankası birimini oluşturduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: "Sağ olsun Ümit Yaşar kardeşimiz, yıllardır vatandaşlarımızın kan ihtiyacını karşılamak için uğraşıyor. Kendisini işe aldım ve belediyemiz bünyesinde kan bankası birimini oluşturdum. Bu birimimiz aracılığı ile ilçemizde her hafta onlarca vatandaşımıza kan konusunda yardımcı oluyoruz."

“ZOR ZAMANLARINDA YANLARINDA OLUYORUZ”


‘Yürüyen Kan Bankası’ olarak tanınan Ümit Yaşar da, İncirliova Belediyesi Kan Bankası birimi olarak vatandaşların zor zamanlarında yanlarında olduklarını dile getirdi. Kızılay’dan teşekkür belgesi almanın onur ve gururunu yaşadığını belirten Yaşar, kendilerine verdiği destek için de Başkan Kaya’ya teşekkür etti.