Efeler ilçesi Ata Mahallesinde geçen yıl 4 Mart’ta meydana gelen olayda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Suat Teke, ayrıldığı kız arkadaşı Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polis memuru Hatice Büşra Çetinkaya’nın önünü keserek otomobiline kurşun yağdırmıştı. Kurşunların hedefi olan Hatice Büşra Çetinkaya, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken olayda ağır yaralanan annesi Güngör Çetinkaya 3 ay yoğun bakımda kaldıktan sonra hayata tutunmuştu.

YENİ DELİLLER SUNULDU


Olayın ardından tutuklanan polis memuru Suat Teke hakkında Aydın 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın 3’üncü duruşması görüldü. Duruşmaya sanık Suat Teke ile birlikte Hatice Büşra Çetinkaya’nın babası Zekeriya Çetinkaya ve avukatları katıldı. Duruşmada tanıkların dinlenmesinin ardından Güngör Çetinkaya’nın avukatı tarafından, “Sanık, ‘Bilgilere erişebilecek bir sistemim yok’ dedi. Ama mesajlarından ulaştığı anlaşılıyor” denilerek vekiline ait tedavi belgesini ve tanık P.B’den elde edilen kanıtların CD’sini mahkeme heyetine sundu.

İDDİALARI YALANLADI


Sanık Suat Teke ise savunmasında tanığın Hatice Çetinkaya’yı her yerden dinlediği şeklindeki ifadesini reddetti. Aydın’a cinayet işlemek için gelmediğini belirten Teke, “Hatice’nin annesi alaycı bir tavır takıp hakaret etti. Ben de kendimi kaybettim. Bende büyük bir infial oluştu. Başına gelen olaylardan sonra ben büyük fedakarlık yapmıştım. Hatice Büşra’yı ayrılığını hazmedemediğim için öldürdüğüm söylendi. Oysa o bana ‘ben evleneceğim’ deyince ona ‘hayatına aldığın insan benden daha iyi olur’ diye söyledim. Bir kadın bana hayır deme hakkını daha rahat nasıl kullanabilirdi. Böyle bir şey yapacak olsam, başka erkekle onu gördüğümde onu yapardım” diye konuştu. Mahkeme heyeti, sanık Suat Teke’nin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 28 Haziran’a erteledi.