Aydın’da faaliyet gösteren Zeybek Film, sosyal sorumluluk projesi kapsamında koronavirüs aşı dolandırıcılığına karşı kısa film çekti. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ve Aydın İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından çekilen film, yöresel bir kamu spotu tarzında hazırlandı. Aydın şivesinin kullanıldığı, senarist ve yapımcılığını Eşref Gülpınar’ın, kameramanlığını Levent Kaplan’ın, montajını Onur Şahin’in yaptığı filmde, Gülpınar’ın yanı sıra Murat Akyüzlü ve Buse Bozan rol aldı.
2 dakika 40 saniyelik filmde, dolandırıcıların ‘aşı sıranız geldi’ içerikli sahte mesaj ve linklerine karşı vatandaşlar uyarıldı. Aşı ile ilgili siber dolandırıcılıkla karşı karşıya gelen vatandaşların sağlık ve maddi yönlerden kayıplar yaşamasını önlemenin amaçlandığı film, kurum yetkilileri tarafından da beğenildi. İnternet ortamında paylaşılan film, kısa sürede vatandaşlardan da ilgi gördü.

“TEŞEKKÜR NİTELİĞİNDE MİNİK BİR PROJE”


Film ile ilgili açıklamalarda bulunan Eşref Gülpınar, “Yıllarca çizdiğim sayısız resimden sonra, Aydın’da birçok yöresel şiir ve türküye imza attım. Zeybek Film adıyla Aydın’ımızın yöresel ve kültürel tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla klipler, filmler çekmeye çalışıyorum. Yasakların ve davranış kısıtlamalarının, toplumsal ve ekonomik etkilerin kaçınılmaz olduğu günlerdeyiz. Aydınlı bir vatandaş olarak, bu süreçte gece gündüz emeği geçen sağlık çalışanlarına ve emniyet güçlerimize, teşekkür niteliğinde minik bir proje tasarladım. Senaryosunu yazıp yetkililerle görüştüm. Kendilerinden onay aldıktan sonra, gerekli makamlardan izni de alarak çekimlerimizi gerçekleştirdik. Bize, koronavirüs süreci ile ilgili naçizane bir hizmet edebilme şansını veren Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’müze, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’müze ve tüm ekibimize yürekten teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.