Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan özel hareket polisi Ali Eraslan ve polis memuru eşi Hatice Eraslan, geçen yıl emekli oldu. Emeklilik hayatını evde geçirmek istemeyen Eraslan çifti, hobi olarak jersey ırkı inek beslemeye karar verdi. Türkiye’de belli bir sayıda bulunan ve dünyanın sayılı ırklarından biri olarak gösterilen jersey ırkı inekleri arkadaşları vasıtasıyla temin eden Eraslan çifti, Tepecik Mahallesi’ndeki çiftlikte 17 jersey ırkı inek beslemeye başladı. Kendilerine yeni bir hayat kuran Eraslan çifti, tüm ihtiyaçlarını karşıladıkları ineklere adeta bebek gibi bakıyor.

AYDIN’DA İLK VE TEK ÜRETİCİ OLDU

Hayvanları çok sevdiklerini ifade eden Ali Eraslan, hobi olarak inek beslemeye başladıklarını kaydederek, “Geçen yıl pandemi döneminde eşimle birlikte jersey ırkı inek beslemeye karar verdik. Sütü çok değerli olan bu inekleri bulmak çok zor. Ülkemizde sayılı sayıda var ve olanlar da inekleri satmıyor. Bir arkadaşımızın sayesinde 17 tane jersey ırkı inek aldık. Eşim ve ben büyük bir özveriyle ineklerimizi besliyoruz. Onlarla vakit geçirirken hem stres atıyoruz hem de büyük bir mutluluk duyuyoruz. İyi ki de bu işe başlamışız.” diye konuştu. Hayvanlardan elde ettikleri sütü vatandaşlara dağıttıklarını dile getiren Eraslan, “Bu ineklerin sütü çok faydalı. İnsanlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesi için sütlerimizi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Herkesin bu sütü kullanmasını tavsiye ediyoruz. Bu sütün tadını alan asla vazgeçemez. Aydın’da jersey sütünü temin eden tek kişiyiz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu sütü vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“MANDA SÜTÜYLE EŞDEĞER”

Jersey sütünün insan vücuduna birçok faydası olduğunu ifade eden 48 yaşındaki Ali Eraslan, “Bağışıklığı güçlendirir. İçeriğinde çinko, iyot, B2, B6, B12 vitaminleri ve araşidonik asit, linoleik asit gibi esansiyel yağ asitleri içeriği ile beyin ve zeka gelişimini destekler. Diğer inek türlerinin sütlerine kıyasla daha fazla kalsiyum ve protein barındırmasıyla jersey sütü sağlıklı diş ve kemik gelişimine katkı sağlar. Çok daha fazla A2 proteini içerdiğinden sindirim sistemine yardımcı olur ve laktöz alerjisi sorunu yaşamazsınız. Jersey sütü içerdiği yüksek protein ile kas geliştirmenize yardımcı olur. Bir bardağında muza oranla çok daha fazla potasyum vardır. Kalbi korur. Sütün içerisinde kan basıncını düşürebilen protein, kalsiyum, fosfor gibi vücut için önemli besin öğeleri bulunuyor. Uçuk gelişimini önler. A vitamini ile bağışıklık sistemini iyileştiriyor, cildi parlatıyor. Riboflavin yani B2 vitamini ile yiyecekleri enerjiye çeviriyor. Uyku kalitesini arttırıyor. Sütteki melatonin triptofan B6, B12 vitamini içeren temel besin kaynakları ise uyku kalitesini arttırıyor. Jersey sütü rehidrasyon için sudan daha faydalıdır. Manda sütü ile eşdeğer olan jersey sütünde yüksek yağ oranı ve protein var. Tüm faydasıyla jersey sütü, insan vücudu için adeta bir şifa deposudur. Tamamen organik olan bu sütten isteyen vatandaşlarımız bizlere eraslanjerseysut isimli instagram hesabından ya da 0505 357 76 56 telefon numarasından ulaşabilirler” şeklinde konuştu.

“BENİM İÇMEYECEĞİM BİR SÜTÜ BAŞKASINA İÇİRMEM”

Hayvanları büyük bir özveriyle beslediklerini söyleyen Hatice Eraslan ise, “Temizliğe çok önem veriyoruz. İneklerimizi hijyenik bir ortamda modern makinelerle süt sağımı gerçekleştiriyoruz. Süt sağımı işlemlerinin ardından ineklerin meme uçlarını güzel bir şekilde temizliyorum. Kendim içmeyeceğim bir sütü, asla başka kişilere içirmem. Sütleri herhangi bir şişelere koymuyoruz. Modern bir süt tankında sütlerimizi koruyoruz. Temiz şişelere büyük bir özenle koyuyoruz. İlk aşamadan son aşamaya kadar hijyene dikkat ederek sütleri vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Tüm vatandaşlar, sütlerimizi gönül rahatlığıyla güvenli bir şekilde tüketebilirler. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da asla temizlikten ödün vermeyeceğiz. Amacımız insanlarımıza sağlıklı ve kaliteli bir süt içirmek. Bunu da sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.