İçişleri Bakanlığı’nca 2021 yılının deprem eğitim yılı olarak ilan edilmesinin ardından Aydın Valiliği, ülkeye örnek bir çalışmaya imza attı. Türkiye’de ilk olarak Aydın Valiliği’nce hazırlanan depremle ilgili bilgilerin bulunduğu boyama kitabı okullara dağıtılmaya başlandı. Efeler ilçesindeki Recep Tayyip Erdoğan İlkokulu’nda “Deprem Eğitimi Boyama Kitabı” dağıtım töreni yapıldı. Programa Vali Hüseyin Aksoy ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ve İl Afet Acil Durum Müdürü Ramazan Harman da katıldı. Vali Aksoy, okulun 1/A sınıfını ziyaret ederek çocuklara boyama kitabı dağıttı. Vali Aksoy, sınıfta çocuklara kitabın içeriğini anlatıp kitaptan faydalanmalarını tavsiye etti. Boyama kitaplarını alarak boyayan çocuklar ise kitapçıktaki bilgilerin öğretici olduğunu belirttiler.

KİTAPÇIKLAR 14 BİN 439 ÖĞRENCİYE DAĞITILACAK

Aydın’da afet eğitimi konusunda yapılan çalışmalar kapsamında örnek bir çalışma başlatıldığını dile getiren Vali Aksoy, “2021 yılı İçişleri Bakanlığımızca deprem eğitim yılı olarak ilan edildi. Afet eğitimi kapsamında il genelinde kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve muhtarlarımızla birlikte bugüne kadar 45 bin kişiye afet eğitimi gerçekleştirildi. Aydın Valiliği olarak Türkiye geneline örnek oluşturduğunu değerlendirdiğimiz bir çalışmayı hayata geçirdik. Çocuklarımızın deprem konusunda daha duyarlı hale getirilmesi ve bu çalışmalara öncülük etmek için bir çalışma ortaya koyduk. İl genelinde toplam 14 bin 439 öğrenciyi kapsayacak şekilde boyama kitabı hazırlatıp çocuklara dağıttık. Amacımızı çocukların eğlenerek öğrenmelerini sağlamak ve daha duyarlı olmalarını vesile olmak istedik” diye konuştu.

AYDIN DEPREM BÖLGESİNDE

Aydın’ın deprem bölgesinde yer aldığını, bu yüzden afet bilincinin çocuklara kazandırılmasının önemini vurgulayan Vali Aksoy, şöyle konuştu: “Bu kitapçıkları bütün 1’inci sınıflara dağıttık. Çocuklarımız boyama yaparak ve içerisindeki bilgilerle daha duyarlı hale gelecek. Özellikle çocuklarımızın bu konuda duyarlı hale gelmesi çok önemli. Aydın deprem bölgesinde yer alıyor. Bu konuda toplumun tüm kesimlerinin duyarlı hale gelmesi lazım. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bu çalışmaları titizlikle yürütüyoruz. Çocuklarımıza deprem sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiğini basit anlatımla kitapçıkta izah ediliyor. Öğrencilerimizi depremle ilgili her şeyi boyama yaparak bu kitapçık sayesinde öğrenmiş olacak. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.”

ÇOCUKLAR AİLELERİNE ÖRNEK OLACAK

Aileleri de deprem konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Vali Aksoy, “ Okullarımızın bu konuda yapacağı çalışmalara örnek olması bakımından önemli. Çocukların bu yaşta bu eğitimi almaları daha duyarlı hale gelmeleri açısından da önem arz ediyor. Çocuklarımız bu konuda duyarlı olursa duyarlılık göstermeyen ailelerine de örnek olma gibi fonksiyonları da var. Çocuklarımız konuyu benimsediklerinde toplumun tüm kesimleri tarafından kabul görmesine fırsat yaratmış oluyor” ifadelerini kullandı.