Türkiye’nin önemli çilek üretim merkezlerinden Aydın Sultanhisar ilçesini ziyaret eden milletvekili Mustafa Savaş, Sultanhisar İlçe Başkanı Yüksel Yılmazoğlu ve partililerle birlikte Atça Mahallesindeki çilek üreticilerini ziyaret ederek üreticiyle sohbet etti. Çilek üreticilerinin taleplerini dinleyen Milletvekili Savaş, daha sonra çilek tarlasında çilek topladı.

DEVLETİMİZ CİDDİ DESTEK VERİYOR

Sultanhisar’ın Türkiye'nin en büyük ikinci çilek üreticisi olduğunu belirten Savaş, “Sultanhisar çileği organik olmasının yanı sıra kalitesi ve lezzetiyle adından söz ettiriyor. Burada çiftçilerimiz yetiştirdikleri çilekten ciddi gelir sağlıyor. Devletimiz de çiftçilerimize ciddi destekler veriyor. Sultanhisar çileğinin adının dünyada duyulması için markalaşmaya yönelik atılacak adımlara da gereken desteği vereceğiz” dedi.

REKOLTE 100 BİNE ÇIKTI

AK Parti Sultanhisar İlçe Başkanı ve Ziraat Odası Başkanı Yüksel Yılmazoğlu ise bu yıl çilekte rekoltenin iyi olduğunu belirterek, “Sultanhisar çilek üretiminde söz sahibi. Geçen yıl 80 bin ton çilek üretildi. Bu yılki rekolteyi 100 bin ton bekliyoruz. Rekolte artışı ihracatımıza da olumlu yansıyacak. Üreticimizin yüzünü çilek güldürecek” diye konuştu.