Üç dönemdir KUPAD'ın başkanlığını yürüten Uğur Apak'ın aday olmadığı genel kurulda Kuşadası aşçıların yeni başkanı Aydın Sürer oldu.

KUPAD KUŞADASI'NIN GURURU OLMAYA DEVAM EDECEK


1995 yılında kurulduğundan beri Türkiye Aşçılar Federasyonu çatısı altında faaliyet gösteren Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği ülke genelinde başarılı işleri ile adından söz ettiriyor. Guinness Rekorlar Kitabına giren ve Kuşadası’nda kurulan “dünyanın en büyük açık büfesi” rekoru ile Efes Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Gastronomi Fuarı ve Ege Şefler Yarışmaları gibi önemli organizasyonlar ile adından söz ettiriyor. Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Onursal Başkanı olan Uğur Apak, dernekte bayrak teslimi gerçekleştirme zamanı geldiği için kan değişikliği yaptıklarını ifade etti. Başkanlığa seçilen Aydın Sürer'e herkesin destek olması gerektiğini, gastronomi ve aşçılık adına tek başına hiçbir şey yapamayacağını eğer destek olunursa Kuşadası ve aşçılığın daha da ilerlemesi adına çok güzel işlere imza atacağını söyledi. Genel kurula katılan herkese teşekkür ederek yeni yönetime de başarılar diledi.

BİRLİKTE EL ELE DAHA İYİ YERLERE GELECEĞİZ


KUPAD Başkanlığı görevine seçilen Aydın Sürer'de kendisini görevi layık gören tüm arkadaşlarına teşekkür ederek, duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sürer, derneğin üye sayısını da artırmayı düşündüğünü bu konuda hemen çalışmalara başlayacağını söyleyerek, "birlikte çok güzel işlere imza atacağız, festivaller, yemek yarışmaları, organizasyonlar, sosyal sorumluluk projelerinde görev alacağımız günler çok yakında. Pandemi süreci er geç sona erecek ve derneğimizi üyelerimizle birlikte ele ele çok iyi yerlere getireceğimize inanıyorum ” diyerek, bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı Uğur Apak'a plaket vererek teşekkürlerini sundu.
Yeni yönetim olarak eski başkan Uğur Apak'a vefa borcu ve üyelere teşekkür amacıyla Ayvalık Balıkçısı'nda kahvaltı düzenledi. Kahvaltıya Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Belediye başkan vekili Tibet Özer, ADÜ Turizm Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Aziz Bostan da katıldı. Davetliler yeni yönetimi kutlayarak Kuşadası adına güzel işlere imza atacaklarına inandıklarını söylediler.