Yeni kontrollü normalleşme sürecinde temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra, tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması için denetimler, tüm yurt genelindeki il ve ilçelerde olduğu gibi Koçarlı’da da yapıldı. Denetimlere Kaymakam Ersin Tepeli, Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Yaman, ilçe daire amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. İşletme sahiplerine kontrollü normalleşme döneminde uyulması gereken kurallara ilişkin bilgilendirmenin yapıldığı denetimlerde, işletmelerin ağırlıklı olarak kurallara titizlikle önem gösteriyor olması memnuniyet yarattı.

“DENETİM SONUÇLARI VALİLİĞE İLETİLECEK”


Koçarlı’daki yoğunlaştırılmış dinamik denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, haftada en az bir kere yapılacak olan denetimlerde her kurumun oluşturacağı denetim ekipleriyle kontrollerin yapılması sağlanarak, konu hakkında hassasiyet oluşturulacağını açıklayan Kaymakam Tepeli, kurumların denetim sonuçlarını Aydın Valiliği’ne ileteceklerini belirtti. Her iş yerinin haftada en az bir kere denetleneceğini söyleyen Kaymakam Tepeli, ihbar üzerine yapılan denetimlerin de ayrıca kayıt altına alınacağını vurguladı.


“ALINAN KARARLARA HARFİYEN UYMALIYIZ”


Belediye zabıta ekiplerinin katıldığı denetimlerde, ilçe esnaflarına sık sık temizlik, maske ve mesafe kurallarını hatırlatmasının yanı sıra normalleşme sürecinde de tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini söyleyen Başkan Kaplan, restoran ve kafe gibi yüzde 50 oranda hizmet verecek yerlerde oturma düzenine uyulması konusunda da uyarılarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla normalleşme sürecine dönük Türkiye’de olduğu gibi Koçarlı’da da yeni bir dönem başladığını hatırlatan Kaplan, “Normalleşme sürecinin devamını istiyorsak, alınan kararlara harfiyen uymalıyız. Koçarlı’mızda yeni kontrollü normalleşme kapsamında yeniden iş yerlerinde hizmete başlayan tüm esnaflarımıza hayırlı işler, bol ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.