Kadınlarda saç ekimi özellikle son dönemlerde çok fazla tercih edilen bir hizmettir. Kadınlarda çeşitli nedenlere bağlı olarak görülebilen geniş alın problemi alın çizgisini öne alma prosedürü ile kolaylıkla çözümlenebilir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas kadınlarda saç ekiminin, alın genişliği yüzüne göre açık olan, saçları geride başın arkasına doğru dökülerek kayma gösteren, alın saç çizgisinde bozukluk olan kadınlara uygulanan bir prosedür olduğunu belirtiyor. Yapılan operasyon sırasında saçların çıkış yönünün ve açılandırılmasının iyi yapılması gerektiğini söyleyen Op.Dr.Leyla Arvas, kadınlarda  alın bölgesinin en fazla dikkat çeken yerlerden biri olduğunu, yapılacak en ufak hatanın saçların doğallığının bozulmasına ve yapay bir görüntü ortaya çıkmasına neden olacağını belirtiyor.
Kadınlarda Geniş Alın Neden Oluşur? Kadınlarda geniş alın probleminin nedenleri;
  • Kalıtımsal sebepler
  • Mevsim değişiklikleri
  • Gebelik
  • Aşırı stres
  • Dengesiz beslenme ve yanlış diyetler
  • Cilt, tiroid, kanser hastalıkları
  • Saç boyama, fön çektirme gibi kuaförlük hizmetleri saçların dökülmesine ve kadınlarda geniş alın problemine neden olur.
Kadınlarda Geniş Alın Problemi İçin FUE Tekniği Kadınlarda saç ekiminde kullanılan FUE tekniği geniş alın daraltma için de uygulanabilir. Saç ekimi yapılacak alın bölgesine öncelikle lokal anestezi uygulanarak hastanın işlem sırasında rahat olması sağlanır. Foliküler Ünite Ekstraksiyonu yönteminde sağlam kıl kökleri 0,8 mm den küçük ve keskin mikro punchlar ile yerinden çıkartılır. Bu işlemde kullanılan mikromotor dairesel yöntemle kıl folikülünün çevresinde bir halka oluşturur ve folikülün çıkarılabilmesi için mikro kesi yöntemiyle yer hazırlar. Micropen set yardımıyla teker teker toplanan saç kökleri özel bir solüsyon içinde bekletilerek ekim yapılacak alanın hazırlanma işlemine geçilir. Alın bölgesine kişinin yüzüyle ve diğer saçlarıyla uyumlu kanallar açılarak, greft toplama işlemi gibi birer birer saç ekim işlemi yapılır. Kadın Saç Ekimi Sonrasında Süreç Saç ekimi sonrasında baş 3 gün boyunca yıkanmaz. İlk yıkama işlemi özeldir ve kişinin kendisi tarafından yapılmamalıdır. İlk yıkama saç ekimini gerçekleştiren klinikteki sağlık çalışanları tarafından gerçekleştirilir. Özel bir losyon kullanılarak yumuşatılan bölgedeki foliküllerin yerinden oynamaması için yıkama sırasında oldukça nazik davranılmalıdır. Dip tırnaklama, dip kaşıma ve friksiyon işlemlerinin asla yapılmaması gerekir. Zira bu hareketler ekim yapılan foliküllere zarar verir, yerinden oynamasına ve foliküllerin tutmamasına sebep olur. İlk yıkama sonrasında saçların hangi sıklıkta ve hangi şekilde yıkanması gerektiği hekim tarafından ayrıntılı bir şekilde anlatılır. Foliküllerin transfer edilen bölgeye, başka bir deyişle, saç ekimi yapılan alanın darbelerden, vurmalardan ya da en basit haliyle temasından kaçınmak gerekmektedir. Özellikle ağır efor gerektirecek ve terlemeye sebep olabilecek spor uğraşılarının yapılmaması, havuz, deniz, buhar odası, solaryum, hamam gibi terlemeyi arttırıcı ya da su değmesine sebep olacak alanlardan ortalama 1,5-2 ay kadar uzak durulması gerekir. Saç kozmetiklerinin kullanımı saçlara ve köklere zarar verdiği için uzun süre kullanımı istenmez.  
Kadınlarda Saç Ekimine Yardımcı Tedaviler Bulunuyor Mu? Saç ekimi yapıldıktan sonra ya da yapılmadan uygulanacak mezoterapi yöntemiyle saçlar kuvvetlenir ve sağlıklı görünür. Ekim yapılan bölgeye ve başın diğer kısımlarına kök hücre içerikli multivitamin içerikli serumlar kullanılması saç köklerini besleyerek kuvvetlenmesini sağlar. Yıkama esnasında kullanılan ürünün kimyasal katkı maddelerine, parabene ve renklendiriciye sahip olmaması saçların daha sağlıklı olmasına katkı sağlar. Saç Ekiminden Sonra Donör Bölgede İz Kalır Mı? FUE tekniğinde saç köklerinin alındığı bölgelerde minik sıyrıklar oluşur. Sıyrıklar 2 gün içinde tamamen iyileşir ve kapanarak iz bırakmaz. FUE tekniğinde büyük çaplı bir kesi gerçekleşmediği için enfeksiyon riski bulunmamaktadır ve işlem sonrasında herhangi bir iz kalmaz.   Kadınlarda Saç Ekimi Fiyatlandırması Kadınlarda Saç Ekimi Quartz Klinik’te Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir.  Saç ekimi fiyatlarında doktor ve kliniğe göre farklılıklar olabilmektedir. Quartz Poliklinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızı arayarak saç ekim randevusu oluşturabilirsiniz.   Op.Dr.Leyla Arvas, Plastik Estetik Cerrahi Web Site: https://www.drleylaarvas.com Facebook  :drleylaarvas Instagram :drleylaarvas You Tube: drleylaarvas