Çine’de bir kamu kurumunda görev yapan Hüseyin İmer, evinde hobi olarak tavuk ve horoz besliyor. Evinin bahçesinde oluşturduğu kümeste beslediği 20 tavuğun yumurtalarını evinde ailesiyle tüketen İmer, kümesinde 5 de horoz bulunduruyor. Günlük folluktaki yumurtaları almak için kümese giren İmer, folluğun az ötesinde 2 santim büyüklüğünde bir yumurta buldu. İmer, ilgisini çeken yumurta hakkında internette araştırma yaptı. Kümesindeki “İbikli” isimli 3 yaşındaki horozunun yumurtladığını düşünen İmer, korunaklı bir kapta yumurtayı saklamaya başladı.

DAHA ÖNCE ŞAHİT OLMADIM


Hayatında ilk kez horoz yumurtası gördüğünü belirten İmer, “Tavuklarım günlük olarak yumurtluyor. En küçük tavuk yumurtası 4 santim civarında oluyor. Kümese girdiğimde çok küçük bir yumurtayı fark ettim. 2 santim büyüklüğündeki yumurtayı, kümesteki ‘ibikli’ isimli horozumun yumurtladığını düşünüyorum. İnternette yaptığım araştırmada horoz yumurtasının içerisinde sarısı olmuyor. Işık altında baktığımda bu yumurtanın da sarısı yok. Yaklaşık 5 yıldır kümes hayvanlarını besliyorum, ilk kez bir horoz yumurtasına şahit oldum” dedi.

UZUN YILLAR SAKLAYACAĞIM


Yumurtayı yıllarca saklayacağını ifade eden İmer, “Yaptığım araştırmaya göre bazı horozlar hayatlarında bir kez yumurtlarmış. Efsaneye göre bu yumurta uzun yıllar saklanırsa değerli bir taşa dönüşürmüş. Benim değerli bir taş beklentim yok. Ama hatıra olsun korunaklı bir kapta bu yumurtayı uzun yıllar saklayacağım” diye konuştu.