Efeler’de yaklaşık bir ay önce yıkılan Tabakhane Deresi istinat duvarı için Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışmalara başladı. DSİ sorumluluğundaki derenin yıkılan istinat duvarının yakınındaki tarihi Tahir Paşa Köprüsü dolayısıyla Anıtlar Kurulu’ndan istenilen izin dün itibariyle geldi. Yolun kapalı olması dolayısıyla vatandaşların mağduriyet yaşadığı bölgede Büyükşehir Belediyesi’nin iş makineleri temizlik çalışması için dereye indirildi.

YOL YENİDEN TRAFİĞE AÇILACAK


Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Dairesi Başkanlığı ve Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı’nın ortak yürüttüğü çalışmalar ile istinat duvarı yeniden yapılarak yol yeniden trafiğe açılacak.
Çalışma yapılan alana gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanvekili Barış Altıntaş ve CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adnan Bosnalı, vatandaşın mağduriyetini gidermek için kısa sürede çalışmaların tamamlanarak kapalı olan yolun tekrar trafiğe açılacağını söylediler.

İZİN GELİR GELMEZ ÇALIŞMALARA BAŞLANDI


Kendi sorumluluklarında olmayan Tabakhane Deresi istinat duvarının çökmesiyle yaşanan mağduriyeti hatırlatan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Yıkılan istinat duvarının yanında tarihi Tahir Paşa Köprüsü var. O nedenle orada yapılacak bir işlem için Anıtlar Kurulundan izin almak gerekiyor. Talep ettiğimiz izin dün geldi biz de bugün çalışmalara başladık. En kısa sürede de bölgedeki çalışmaları tamamlayacağız” dedi.