Didim Esnaf Odası’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Erul, pandemi döneminde esnaflara yapılan hibe desteklemeleri ile var olan desteklerin arttırılması noktasında görüşlerini paylaştı. Erul, pandemi sürecinde devletin esnaflara sunduğu 1000 TL’lik hibe desteği ile kira desteği konusunda Aydın’daki birlik ile uyumlu çalıştıklarını kaydederek, “Üst kuruluşumuz olan Birlikle görüşerek Didim’de bu destek ve hibelerden faydalanmayanları tespit ettik. 110 üyemiz bunlara başvurmamış. Kendilerine ulaştık ve bilgiler verdik, ulaşamadıklarımız var onlara da ulaşacağız. Şu an 1000 TL’lik ilk ödemeler yapıldı; ikinci ödemeler bile verilemeye başlandı. Mart ayı sonuna kadar başvurular devam edecek. Biz de bu ödemeleri alması noktasında esnaflarımız için çalışıyoruz.” dedi.

“ESNAFA DESTEKLER ARTTIRILMALI”

Oda Başkanı Erul, pandemi döneminde sürekli kapalı olan esnafların durumunun zor olduğunu ve bazılarının iş için kendisine geldiğini belirterek, “Devletimiz bu noktada destek veriyor mu veriyor ama yetersiz. 1000 TL’lik yardımın dışında sürekli kapalı esnaflarımıza en az asgari ücret tutarında bir yıl yardım yapılmasını istiyoruz. Krediler ertelendi ama yetersiz bunlar faizsiz bir yıl ertelenmeliydi. Keşke faiz alınmasaydı. Bu konudaki taleplerimizi Aydın Birliğe ilettik, onlar da bu konuda çalışmalar yapıyor.” diye konuştu.

“ZİNCİR MARKET YASASI’NI DESTEKLİYORUZ”

Zincir marketlerle ilgili yasa tasarısına yönelik adımları da değerlendiren Erul, “Bu marketlerin belli zaman diliminde açılması, her türlü ürün ve malzemeyi satmamaları, market arasında en az 300 metre olması ve otopark gibi zorunlulukları biz de istiyoruz. Bu konuda atılan adımların da takipçisiyiz.” dedi.

“2020’DE ODA KAYIT SAYISI ARTTI”

Erul, son olarak 2020 yılında odaya 744 yeni kayıt olduğunu, 254 üyenin de kayıt sildirdiğini belirterek, 2020’yi üye artışıyla kapattıklarını ifade etti. 2021’nin ilk iki ayında ise 78 yeni kaydın olduğunu, 20 adet kayıt silindiğini belirten Erul, “Pandemide Didim olarak iyi bir sınav verdik.” ifadelerini kullandı.