Meme büyütme estetiği pek çok hanımın merak etmiş olduğu ve başvurmak istediği yöntemler arasındadır. Meme kadınlar için oldukça önemli bir organdır. Gerek görünüşleri açısından gerek ise sağlık açısından memenin bu kadar önem teşkil etmesi estetik açıdan da güzel gözükmesini talep ettirmektedir. Meme büyütme ameliyatlarında farklı yöntemlerin kullanıldığını söyleyebiliriz.

Meme Büyütme Estetiği

Yapılacak olan bu estetik operasyonda öncelikli olarak implant kullanımı olduğunu söyleyebiliriz. Vücudun kendisinde bulunan yağ dokusu ve kök hücrelerden yararlanılarak silikon veya tuzlu su içeren implantlar kullanılır. Böylece meme yapısını daha büyük bir hacme kavuşturur. Özellikle alınan bu yağ dokuları karnın iki yanından alınarak memenin içine yerleştirilmektedir. Meme büyütme operasyonunda damarlanmanın sağlanması, meme büyütmenin kalıcı olması için oldukça önemlidir. Bu sebep ile kök hücre ile beraber nakil işlemi gerçekleştirilir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Yapılacak olan meme büyütme operasyonu birçok farklı nedenle yapılabilir. Bir memenin diğer memeden daha küçük olması, memelerin daha küçük olması gibi sorunlarla plastik cerrahi bölümüne başvuran pek çok kişi bulunmaktadır. Bunun dışında meme kanseri ameliyatı sonrasında da meme büyütme ameliyatı yaptıran insanların olduğunu söyleyebiliriz. Meme büyütme operasyonunda yapmanız gereken en önemli görüşmelerden bir tanesi açık bir şekilde beklentinizi ve  karşılaşabileceğiniz sonuçları hekiminizle görüşmek olmalıdır.

Meme büyütme yöntemleri nelerdir?

Meme büyütme yöntemlerinde farklı implantlar kullanıldığını söyleyebiliriz. Silikon kılıf içerisinde bulunan tuzlu su, silikon bir jel içeren implant yöntemi ile meme büyütme işlemi olduğu gibi yağ dokusuyla da bu işlemin gerçekleştirildiğini söyleyebiliriz. Meme büyütmede göğüs altı, göğüs üstü veya koltuk altından destek alınarak işlemin gerçekleştirildiğinden bahsedebiliriz.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Tıpkı meme büyütmede olduğu gibi meme küçültme ameliyatı da estetik açıdan bir ihtiyaçtır. Bazı insanların genetik olarak yapısından dolayı memeler normalin dışında büyük olabilmektedir. Büyük göğüs sahibi olanların en büyük sorunu ise sarkma sorununun ortaya çıkmasıdır. Meme küçültme ameliyatında belirli bazı teknikler kullanılmaktadır. Hastanın isteğine göre memenin bazı bölgeleri küçültülebilmektedir. Meme küçültme ameliyatından önce fotoğraf çekimi gerçekleştirilir. Memenin planı meme üzerine çizilir ve operasyon tamamen planlanarak yapılmaktadır. Hastanın meme başı çevresi gibi pek çok konu dikkate alınarak işlem yapılır.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme ameliyatı 3-5 saat arasında sürmektedir. Hastaların 1 gün süreyle hastanede kalması gerekmektedir. Meme küçültme ameliyatından sonra dikkat edilmesi gereken bazı ayrıntılar bulunmaktadır. Erken dönemde kanama, enfeksiyon, yaralarda geciken iyileşme gibi problemler ortaya çıkabilir. Bunun dışında yara izlerinde, kızarıklık, kaşıntı yaşanan sorunlar arasındadır ve ilaç tedavisi gerekmektedir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Diğer gerçekleştirilen meme estetiği ameliyatı meme dikleştirme ameliyatıdır. Meme küçültme ameliyatındaki teknikler meme dikleştirmede de kullanılmaktadır. Meme dikleştirme ameliyatında meme bezinde herhangi bir küçültme yapılmaz, meme biçiminde değişiklik yapılır. Meme dikleştirme ameliyatı genel olarak meme başı aşağıya doğru bakan, meme altı dokuları incelmiş olan kişilere yapılması gereken bir işlemdir.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Genel olarak doğum yapmış, yaşlanma sebebi ile meme dokusu kayba uğramış kişiler meme dikleştirme ameliyatı yaptırmak istemektedirler. Özellikle verilen fazla kilolar da memelerde sarkmalar ortaya çıkarabilir. Bu durum kişileri oldukça fazla rahatsız etmektedir. Estetiğe önem veren kişiler bu duruma çözüm olarak meme estetiği alanını tercih etmektedir. Meme derisi boşalmış olan kişiler bu nedenle meme dikleştirme ameliyatına başvurmaktadırlar.