Ankara’da 26 Ocak’ta makamında gerçekleştirdiği ziyarette Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’yi Aydın’daki bazı yatırımları yerinde incelemek ve sektör taleplerini dinlemesi için ile davet eden AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Savaş, Bakan Pakdemirli’nin temaslarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Bakan Pakdemirli’nin verdiği müjdelerle birlikte AK Parti Aydın Milletvekilleri olarak ortaya koydukları girişimleri sonucunda, önümüzdeki süreçte Aydın’ın tarımsal alanda üretim, istihdam ve ihracat altyapısının daha da güçleneceği bir dönemi yaşayacağını söyleyen Milletvekili Savaş, “Aydın’ımızı tarımın başkenti yapmaya kararlıyız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, üreticimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki süreçte Aydın tarımın başkenti olacak” ifadelerini kullandı.

“AYDIN TARIMINDA YEPYENİ BİR DÖNEM BİZİ BEKLİYOR”

Bakan Pakdemirli’nin Aydın’daki ziyaret ve temaslarının gayet verimli geçtiğini ve müjdelerle geldiğini belirten Milletvekili Savaş, “Sayın Bakanımıza Aydın’a gerçekleştirdiği ziyaret nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. 18 yılda AK Parti Hükümetlerimizin destekleri sayesinde Aydın’da tarımsal üretim 9 milyar liraya ulaştı. Geçtiğimiz yıl girişimlerimiz sonucunda, Aydın İnciri’nden sonra Aydın Kestanesi’nin de Avrupa Birliği’nde Coğrafi İşaret olarak tescil edilmesi de ilimiz için çok önemli bir gelişmedir. Türkiye’de Aydın’dan başka AB coğrafi işaret tesciline sahip iki ürünü olan başka il yok. Bakanımız Aydın ziyaretinde bu gelişmeyi de dikkate alarak Aydın’a 8 bin adet daha kestane ağacı dikileceğini açıkladı. Aydın’da incir ve kestane dışında diğer ürünlerimize de sağlanacak destekler sayesinde, Aydın tarımında yepyeni bir dönem bizi bekliyor. Daha fazla üretmek, daha fazla istihdam sağlamak, daha fazla ihracat yapmak adına Aydın tarımına hak ettiği önemi dün olduğu gibi bugün de vermeye devam edeceğiz” dedi.

“AYDIN’A 7 YENİ PROJE”

Bakan Pakdemirli’nin Aydın Söke’deki sektör toplantısında, iyi tarım, organik tarım, yem bitkiler ve mera ıslahına dönük olarak bitkisel üretim kapsamında 7 yeni proje başlatılacağı müjdesini verdiğini söyleyen Milletvekili Savaş, “Bu 7 yeni projenin Aydın tarımına yükseliş ivmesi kazandıracağına inanıyoruz. Biz de önümüzdeki süreçte milletvekillerimizle birlikte bu projelerin hayata geçmesini yakinen takip edeceğiz. Yine Bakanımızın 37,4 milyon liralık yem bitkileri desteğinin Cuma günü hesaplara yatacağını açıklaması da üreticilerimizi mutlu etti. Bakanımız, Kıvırcık ve Karya Koyunu’nun Soy Kütüğü kapsamına alındığını da açıkladı. Bu gelişme yöremize ait olan bu koyun cinsine sahip olan üreticilerimizin de destekleme almalarına da imkan sağlayacak. Aydın’da IPARD 9. Başvuru Çağrı Dönemi’nde 15 milyon lira olan 16 proje destek kapsamına alındı. Devam eden 1 milyar 125 milyon lira bütçeli IPARD 2. 10. Başvuru Çağrısı vesilesiyle de Aydın’daki üreticilerimize destek sağlanacak” dedi.

“ORMAN KÖYLERİNİN YÜZÜ GÜLECEK”

Bakan Pakdemirli’nin ormancılık faaliyetleri kapsamında Aydın’a 14 milyon liralık yatırım yapılacağını müjdelemesinin de çok önemli olduğunu belirten Milletvekili Savaş, “Bu çerçevede öncelikli olarak ilimizde 12 bin dekarlık alanda 3 milyon fidan toprakla buluşturulacak ve 1,6 milyon adet fidan üretilecek. Yine Didim’de Beykoru Mesire Yeri kurulacak. Bir süredir orman köylülerimizin de destek talepleri söz konusuydu. Bakanımız orman köylülerimize 2.5 milyon liralık Orköy Kredi ve Hibe Desteği sağlanacağını açıkladı. Bunun yanı sıra 51 mahalle ve köyde 2/B çalışması yapılacak olması da orman köylülerimizi sevindirdi. Önümüzdeki süreçte 500 dekar alanda 8 bin kestane ile gelir getirici ağaçlandırma da yapılacak. Bu ağaçlandırmalar yeni alanlar buldukça da artırılacak. Sayın Bakanımız, 500 köyde 250 dekar alanda tıbbi ve aromatik ormanı oluşturulacağını da açıkladı. 500 köyümüz bu oluşturulacak olan tıbbi ve aromatik orman sayesinde yeni bir gelir kaynağı imkanına da kavuşmuş olacak. Bakanımız tüm bunların yanı sıra Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nda Dalış Eğitim ve Su Sporları ile Doğa Eğitim Merkezi kurulacağını da açıkladı. Gerekli çalışmalar en kısa sürede başlayacak” diye konuştu.

“AYDIN’IMIZA HAYIRLI, UĞURLU OLSUN”

“Sulama projeleri kapsamında da Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli, Aydın’da 10 tesise 516 milyon liralık yatırım müjdeledi” diyen Milletvekili Savaş, “Bu çerçevede Çine Sulaması 2. Kısım çalışmalarına 224 milyon liralık ödenek ayrıldı. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte 66 bin 800 dekar arazi sulanacak. Bununla birlikte 150 milyon lira maliyetli Nazilli ve çevresi yerleşim yerleri içme suyu tesisleri projesinin hayata geçmesiyle yıllık 10,7 milyon metreküp içme suyu temini de sağlanmış olacak. Maliyeti 6 milyon lira olan Karacasu-Güzelköy-Çamköy Yerüstü Sulaması Projesi ile bin 660 dekar arazi sulanacak. Bakanımız, Karacasu-Çamarası Suni Besleme Projesi için 1.5 milyon lira, Koçarlı Kocababa Deresi Islahı için 5.5 milyon lira, Çine Sulaması drenaj kanalları içinse 59 milyon lira ödenek ayrıldığını açıkladı. Bu projelerle birlikte diğer sulama projeleri de en kısa sürede hayata geçirilerek hemşehrilerimizin hizmetine sunulacak. Bununla birlikte maliyeti 11 milyon lira olan Karpuzlu-Tekeler 1-2 Hayvan İçme Suyu Göletleri de çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 59 bin metreküp depolama hacmine sahip olarak hizmete girecek. Aydın’ımıza hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.