Aydın’ın Efeler ilçesinde birçok vatandaş, pandemi döneminde aktarlara akın ediyor. Vatandaşların en çok tercih ettiği ürünler arasında keçiboynuzu geliyor. Keçiboynuzu almak için vatandaşlar, Sevgi Yolu’nda hizmet veren Artunç Baharat’a akın ediyor. Artunç Baharat işletmecisi Ahmet Çamoğlu, sağlık açısından birçok faydası olan keçiboynuzunun son günlerde yoğun talep gördüğünü söyledi.

“KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR”


Keçiboynuzunun az kalorili, yüksek proteinli, vitamin, demir, potasyum, kalsiyum ve magnezyum zengini olmasıyla bilindiğini ifade eden Çamoğlu, “Keçiboynuzu sağlık açısından çok faydalı bir bitki. Sindirim sistemine yardımcı olan keçiboynuzu, hasarlı hücreleri de yenileyerek yaşlılık belirtilerini geciktiriyor. Cinsel hayatı da olumlu etkileyen keçiboynuzu sperm sayısı ve kalitesini arttırmasıyla dikkat çekiyor. İktidarsızlık tedavisinde de kullanılan keçiboynuzu antibakteriyel özelliği ile yaraların hızlıca iyileşmesine yardım ediyor. Vücuttaki serbest radikalleri temizleyen keçiboynuzu bu işlemle kanser riskini azaltıyor. Özellikle rahim ağzı kanserine neden olan hücreleri engelleyen keçiboynuzundaki kalsiyum miktarı oldukça yüksek. Bu da kemiklerin güçlenmesine ve kemik erimesinin önlenmesine yardımcı oluyor. Zengin mineralli yapısıyla ağız sağlığına da etki ediyor. Dişleri ve diş etlerini koruyor.” dedi.

AYDINLILARI ARTUNÇ BAHARAT’A BEKLİYORUZ”


Keçiboynuzunun kilosunu 20 liradan satışa sunduklarını belirten Çamoğlu, “Keçiboynuzu tozu ve pekmezinin kilosunu ise 40 liradan satıyoruz. Son dönemde en çok sattığımız keçiboynuzunu almak isteyen müşterilerimizi işletmemiz Artunç Baharat’a bekliyoruz. İşletmemizde toplam 5 bin ürün bulunuyor. Artunç Baharat olarak müşteri memnuniyeti ve kaliteli hizmet anlayışımızdan asla ödün vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı Sevgi Yolu’ndaki şubemize bekliyoruz.” diye konuştu.