İncirliova Belediyesi'nde 14 aydır taziye evi görevlisi olarak çalışan 44 yaşındaki evli ve üç çocuk babası E.A.'nın güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlandı. İşine yüz kızartıcı suç nedeni olarak bilinen Kod-29 maddesiyle son verilmek istenen çalışan, 11 Kasım'da görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Dava açarak, hakkını arayan E.A., kimsenin kendisine iş vermek istemediğini, bundan dolayı mağdur olduğunu dile getirdi.

"SİCİLİM TERTEMİZ"

Eski belediye çalışanı E.A., İncirliova Belediyesi'nde 14 ay çalıştığını belirterek, şunları kaydetti: " Aydın Valiliği, İçişleri Bakanlığı'ndan belediyeye güvenlik soruşturmamın olumsuz sonuçlandığına ilişkin yazı geldi. Bundan dolayı Kod-29 maddesiyle işime son verilmek istendiği için ben de işimden istifa etmek zorunda kaldım. Soruşturmanın neden olumsuz sonuçlandığını bilmiyorum, bununla ilgili ‘gizli’ ibaresi var. Bundan dolayı mağdur oldum, perişan bir haldeyim. Evliyim, çocuklarım var, aileme bakamıyorum. Evim kira. Sıkıntıdayım icraya düştüm. Hiçbir suçum yok, sicilim tertemiz. Nedenini bilmeden işimden oldum."

"İŞVERENLER KORKUYOR"

Güvenlik soruşturmasının olumsuz sonuçlanmasının başka bir işe girmesine de engel olduğunu dile getiren E.A., "Başka bir işe girmek istediğimde, soruyorlar ‘daha önce nerede çalıştın, neden işten ayrıldın?’ diye. Ben de ‘belediyede çalıştım, güvenlik soruşturmam olumsuz sonuçlandı’ deyince işverenler ister istemez korkuyor. Bundan dolayı çalışamıyorum" dedi. E.A. İncirliova Belediyesi'nde kendisi ile birlikte 3, il genelinde de 80'in üzerinde kişinin güvenlik soruşturması gerekçesiyle işine son verildiğini sözlerine ekledi.