Uzun süredir ılıman bir kış havasının hakim olduğu Aydın’da geçtiğimiz hafta sonu ile birlikte kentte soğuk havanın hakimiyeti sürüyor. Soğuk havayla birlikte Aydın’ın yüksek noktaları beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışının etkili olduğu Köşk’ün Çatma Yaylası yaklaşık 30 santimetre karla kaplandı. Aydınlılar karın keyfini çıkarmak için bölgeye akın ederken, ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmadı. Aydın ve İzmir’i ayıran sınırın bulunduğu Çatma Yaylası’ndaki yolların durumu İzmir ve Aydın Büyükşehir Belediyeleri’nin çalışmalarını da gözler önüne serdi.

İZMİR’İN SORUMLULUĞUNDAKİ YOL BUZ PİSTİ GİBİ

Çatma Yaylası’nın Aydın sınırları içerisinde kalan yolları Aydın Büyükşehir Belediyesi iş makinelerinin yaptığı küreme ve tuzlama çalışmaları sayesinde kupkuru kalırken, İzmir sınırları içerisindeki yollar buz pistine döndü. İzmir sınırına geçen araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, bazı araçlar Aydın’a geri dönmek zorunda kaldı.

‘AYDIN VE İZMİR ARASINDAKİ HİZMET ANLAYIŞI FARKI’

Çatma Yaylası’na kar oynamaya gelen vatandaşlar hiçbir sorun yaşamadan bölgeye geldiklerini belirterek bölgede çalışma yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti. Öncelikle iş makineleri yollardaki karları kürerken, başka bir iş makinesinin de belirli periyotlarla yolları tuzladığını kaydeden vatandaşlar, “Aydın-İzmir Büyükşehir Belediyelerinin hizmet anlayışındaki farkı burada çok iyi görebiliyoruz. Aydın sınırında kalan yollarda hiç buz yok, fakat İzmir tarafına bırakın araçla geçmeyi yaya olarak bile zor geçiyoruz. Özlem Başkana teşekkür ediyoruz” dediler.

‘24 SAAT GÖREV BAŞINDAYIZ’

Aydın Büyükşehir Belediyesi meteorolojinin uyarıları doğrultusunda hazırlık yapmış ve iş makinelerini kar yağışının olabileceği alanlara kaydırmıştı. Beklenen kar yağışı ile birlikte Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Aydın'ın yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışına karşı yolların açılması için yoğun çaba sarf etti. Ulaşımın aksamaması için yapılan çalışmalarla açılan yollarda buzlanma olasılığına karşı özel araçlarla tuzlama çalışması da yapılıyor. Sürücüleri gerekli tedbirleri alarak yola çıkmaları konusunda uyaran Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, meteorolojik veriler ışığında ekiplerin 24 saat esasına göre çalışmaya devam ettiğini, ayrıca kış mevsimi boyunca olumsuzluklara karşı hazırda bekleyeceklerini ifade etti. Başkan Çerçioğlu, vatandaşların her türlü ihtiyaç durumlarında Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin "Hızlı Çözüm Merkezi" olan 444 40 09 numaralı hattı arayabileceklerini hatırlattı. Yaptıkları planlama doğrultusunda karın etkisini gösterdiği Köşk, Kuyucak ve Nazilli bölgelerinde 28 iş makinesi, 5 tuzlama ekibiyle çalıştıklarını kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için 24 saat görev başındayız” dedi.