Aydın’ın en büyük ilçelerinden Nazilli’de bir dizi esnaf ziyareti yapmak için ilçeye gelen İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, ilk olarak partisinin İlçe Teşkilatını ziyaret etti. İlçe Başkanı Cihat Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile partililer tarafından karşılanan Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’e Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan eşlik etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette partililerinin sorularını yanıtlayan ve sorunlarını dinleyen Milletvekili Sezgin, parti binasına gelen mahalle muhtarlarını da dinleyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Vefat eden Kıbrıs Gazisi Erol Öztaş için Beşeylül Camii’nde kılınan cenaze namazına katılan Milletvekili Sezgin ve beraberindeki heyet, ardından Nazilli Halini ve Uzun Çarşı esnafını ziyaret ederek pandemi döneminde yaşadıkları zorlukları dinledi.

SEZGİN, NAZGEM’E HAYRAN KALDI

Esnaf ziyaretlerinin ardından Nazilli Belediye Başkanı İYİ Partili Kürşat Engin Özcan, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Cihat Öztürk ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte NAZGEM’e geçen İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Nazilli Belediyesi Gençlik Eğitim Danışma ve Sosyal Etkinlik Merkezi (NAZGEM)’nde yapılan projeler ve verilen hizmetlerin çok önemli olduğuna değinen Milletvekili Sezgin, projenin İYİ Parti Belediyeciliği kapsamında örnek projelerden olacağını vurguladı.

“1 YILDIR ESNAFIN ZOR DURUMUNU ANLATIYORUZ”

Aydın ziyaretinde mutlaka esnafları ziyaret ettiğini hatırlatan İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, ilçe ziyaretleri kapsamında geldiği Nazilli'de yine esnafla bir araya geldiklerini söyledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de bu hafta özellikle esnafların ziyaret edilmesini istediğini hatırlatan Sezgin, Uzun Çarşı ve Hal Esnafı’na yaptıkları ziyarette, esnafın çok zor ve kötü durumda gördüklerini vurguladı. Virüsün daha çok zor hale getirdiği bir ekonomik kriz söz konusu olduğuna değinen Aydın Adnan Sezgin; “Esnaf çok üzücü bir durumda. Bizim iki Ekonomi Başkanlığımız var. Ekonomiyle ilgili olarak bir Kalkınma Başkanlığımız bir de Ekonomik İşler Başkanlığımız, ekonomi konularıyla ilgileniyorlar. Yerel esnafımız, ülke ekonomimiz için çok önemli bir konumda. Biz geçtiğimiz yıl Şubat ayı ortasından itibaren esnafımız için, vatandaşımız için ne gibi önlemler alınması gerekiyor ve bu ciddi ekonomik kriz içerisinde gelişen pandemi karşısında nasıl önlemler almak icap ediyor konularında geniş bir program açıkladık. Bunu ısrarla telaffuz ettik. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, bu konuda büyük duyarlılık içerisinde her konuşmasında esnafımızın zor durumuna değindi.”

“İKTİDARIN YETERSİZLİĞİ ORTADA”

Esnafın durumunun esnafın sosyal anlamdaki sıkıntılarını aşmak için sağlanacak destekle bağlantılı bir konu olduğunu söyleyen Sezgin, ekonominin canlanması için önemli bir politika aracı olduğunu savundu. İktidarın ekonomi politikasının hatalı olduğunu savunan Sezgin; “Esnafların desteklenmesi, esnafların yanında çalışanların desteklenmesi anlamına geliyor. Esnafın üreticiden mal alması anlamına geliyor. Aynı zamanda oranın çalışanlarının da ücret almaya devam etmeleri manasına geliyor. Dolayısıyla ekonominin canlanması sonuçta tüketimin artması formülüne ulaşıyor. Yani bunun bu şekilde düşünülmemesi ve esnafa sadece kozmetik anlamda katkılar öngörülmesi çok üzücü. Ne ekonomik akla uygun ne de sosyal akla uygun. Bizim Nazilli'deki esnaflarımızı ziyaret ederken karşılaştığımız durum bu konularla örtüşüyor. Sayın Genel Başkanımızın diğer illerimizde yapmış olduğu ziyaretlerle de örtüşüyor. Maalesef esnaf mutsuz ve ekonomi çok durgun. Bu iktidarın hem esnaflar konusunda hem de ekonomi konusunda hem de sosyal politikalar konusundaki yetersizliğini ortaya koyuyor" diye konuştu.