CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından kurulan “Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu” çalışmalarına başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç başkanlığında kurulan komisyon, jeotermal enerji ile ilgili konularda bilgi toplayacak, araştırma yapacak, tedbirler geliştirecek ve önerilerde bulunacak. Dört gün çalışmalar yürütecek olan komisyon, Aydın, Manisa, Denizli, Muğla ve İzmir’de konuyla ilgili kurum ve STK’lar, yerel yönetimler ve yurttaşlarla görüşüp saha incelemeleri yapacak. Toplantının ilki yarın Aydın'da gerçekleştirilecek.

BÖLGE VEKİLLERİ SAHADA

Komisyonda PM Üyesi Gizem Özcan, Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, Muğla Milletvekili Mürsel Alban ve İzmir Milletvekili Mahir Polat bulunuyor.

“SORUN YERİNDE ÇÖZÜLÜR”

Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu’na başkanlık eden Ali Öztunç, “CHP olarak sahadaki çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Komisyonumuz ile sorunu yerinde inceleme anlayışıyla 4 günlük saha incelemeleri ve arama toplantıları planladık. CHP olarak, strateji ve politikalarımızı bu anlayışla inşa ediyoruz.” dedi.