Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 11 Ocak'ta olağanüstü toplanan Belediye Meclisi, Tariş'e ait taşınmazın kamulaştırılmasını görüştü. Kapalı pazar yeri, sosyal donatı alanı, otopark, Tariş idari binası ve hafif ticari alan yapılması amacıyla kamulaştırılmak istenen alanın oylamasında Cumhur İttifakı evet, Millet İttifakı hayır oyu kullandı. Oy çokluğu ile alanın kamulaştırılmasına karar verilirken, Millet İttifakı Koçarlı Belediye Meclisi Üyesi Mevlüt Şahinci, CHP-İYİ Parti Grubu olarak kamulaştırmaya neden karşı çıktıklarına açıklık getirdi.

"MUĞLAK KALDI"


Tariş-47 Nolu Koçarlı Pamuk Tarım Satış Kooperatifi'nin ilçe merkezi sınırları içerisinde kalan alanının kamulaştırmasına ilişkin olağanüstü meclis toplantısı yaptıklarını hatırlatan Şahinci, şunları kaydetti:
"İlk olarak kamulaştırma bedelinin önceden belirlenmesi gerektiğini savunduk. 'Olmaz' diyecek arkadaşlara cevaben; olurdu. Bir komisyon kurulur çalışma yapılır, çıkacak rayiç bedel üzerinden değerlendirme yapılırdı. Ancak böyle bir çalışma olmadı. Sonrasında meclis içerisinde istişare yapabileceğimiz bir ortam da oluşmadı. Kısa sürede karara bağlanan, üzerinde konuşma fırsatı bulamadığımız bir şekilde sonuçlandı. Koçarlı Belediyesi'nin bu taşınmazın kamulaştırılmasına ilişkin ekonomik durumu nasıl yöneteceğine dair de bir bilgi alamadık. Sonuç olarak bizim açımızdan bu durum muğlak kalmıştır. Kamulaştırma bedelinin meclis olarak istişare edilememesi ve Koçarlı Belediyesi'nin bu süreci ekonomik olarak nasıl yöneteceği hakkında yeterli bilgi alamadığımız için İYİ Parti-CHP Grubu olarak hayır oyu kullandık."
Tariş'in bin 200'den fazla ortağı olan bir çiftçi kooperatifi olduğunu, dertlerinin Tariş'in yerinin değerinde kamulaştırılması olduğunu belirten Şahinci, kamulaştırma süreci sonucunda Tariş'in mağdur olmamasını umut ettiklerini dile getirdi.