Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını yaptı. Efeler'deki Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıyı, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu yönetti. Meclis üyeleri, toplantıda 9'u gündem dışı olmak üzere toplam 29 madde ile bir önerge görüştü.
Toplantıda Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediyesi tarafından yangın, su ve koronavirüs ile ilgili yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi, ihtiyaç duyulması halinde de komisyon kurulmasını talep ettiği önerge tansiyonu yükseltti. Başkan Çerçioğlu, istenilen bilgileri verebileceklerini söyledi.

"YETKİ DEVRİNİ İSTİYORSUNUZ"


Söz alan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, komisyon kurulmasının hukuki dayanağı olmadığını savunarak, "Siz bu talebinizde idarenin yönetim yetki ve sorumluluğunun, yasama organı olan meclise devrini istiyorsunuz. Böyle bir şey doğru olmaz" ifadelerini kullandı. Su, koronavirüs ve yangınla ilgili karşılaşacak sorunların çözümüne katkı sunmak istediklerini dile getiren Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Neşe Menderes, "Kimse kimsenin görevini elinden almak gibi bir niyeti yok" dedi.

"MECLİS OLMASA DA OLUR"


Başkan Günel'in açıklamasına şaşırdığını dile getiren Cumhur İttifakı Grup Sözcüsü Mustafa Arı, Büyükşehir Meclisi'nin yasama organı değil, belediyenin en üst karar organı olduğunu söyledi. Kendisini "Siz meclisi olsa da olur, olmasa da olur" şeklinde davranmakla suçlayan Arı'ya cevap veren Çerçioğlu, "Siz yanlış anlamışsınız. Ben, burada polemik yaptırmam" şeklinde konuştu. Tartışmanın devam etmesi üzerine Başkan Çerçioğlu, önergeyi okutarak, oylamaya sundu. Oylamada Cumhur İttifakı evet, Millet İttifakı hayır oyu kullandı.

"TÜRKÇE KONUŞUYORUM"


Oy çokluğu ile önergenin reddedilmesinin ardından söz alan ve grubu ile benzer şeyler söyleyen Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Eda Yücel İlhan'a Çerçioğlu, "Herhalde ben anlatamıyorum, Türkçe konuşuyorum. Altıncı söyleyişim. Bu söylediğiniz konular için sizlere teşekkür ettim. Dördüncü teşekkürüm. Hassasiyetinizi anlıyorum. Çok doğru söylüyorsunuz" dedi.

"GÜZEL BİR ŞEYDE BİLE İRADE KULLANILAMAZ MI?"


Konuşmaya dahil olan Menderes ise, Millet İttifakı’nın önergeye hayır oyu vermesini eleştirerek, "Meclis üyesi arkadaşları kırmayalım, kimse üzülmesin, güzel bir şeyde bile irade kullanılamaz mı?" şeklinde konuştu.

"BAŞKANIMIZ BİZİ GÖZLE, KAŞLA İDARE ETMİYOR"


Menderes'e Başkan Çerçioğlu, "Meclis üyelerinin iradesine siz mi karar vereceksiniz?", Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay da, "Sayın başkanımız bizi gözle, kaşla idare etmiyor. Biz kendi özgür irademizi kullanıyoruz. Konuyu başka bir yere götürüyorsunuz. Lütfen yapmayın bunu. Oylanmış bir şey üzerine hala konuşuyorsunuz. Meclisin çalışma yönetmeliğini dahi bilmiyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Yaşanan tartışmanın ardından, toplantı sona erdi.