Tüm dünyada görülen koronavirüs salgını nedeniyle tüm ülke genelinde sokağa çıkma yasağı getirildi. Tüm ülkede olduğu gibi Aydın’da da çiftçiler, iki günlük sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu. Sokağa çıkma yasağından muaf tutulan çiftçiler, sabahın erken saatlerinden itibaren tarlalarının yolunu tuttu. Gün boyunca tarlalarında üretime devam eden üreticiler, birçok ürünün ekim ve hasadını gerçekleştirdi. Yaklaşık 9 aylık pandemi döneminde yaptıkları üretimle vatandaşların gıda ihtiyacını karşılayan üreticiler, takdir topladı.

“HERHANGİ BİR SORUN YOK”

Pandemi döneminde Aydınlı çiftçinin toplum için büyük bir özveriyle üretime devam ettiğini vurgulayan Efeler Ziraat Odası Başkanı ve Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, “Çiftçilerimiz üretime devam ediyor. Herhangi bir sorun yok. Yasaktan muaf tutulduğumuz için devletimize teşekkür ediyoruz. Üreticilerimiz tüm ülke genelinde takdire şayan bir üretim yapıyor. Bu zor günlerde çiftçiler olarak üzerimize düşen sorumluluğu eksiksiz yerine getirerek ülkemiz ve milletimiz için üretmeye devam edeceğiz.” dedi.

“PANDEMİ, ÇİFTÇİNİN DEĞERİ GÖSTERDİ”

Tarımın, üretimin tüm dünya için önemli olduğunu ifade eden Başkan Kendirlioğlu, “Koronavirüsün insanoğluna öğrettiği en büyük durumlardan bir tanesi de sağlıklı gıdanın ne kadar önemli olduğu. Pandemi döneminde tüm vatandaşlar, ne telefon ne bilgisayar almaya gitti. Vatandaşlarımız pandemi döneminde, marketlere ve gıda satan yerlere koştu. Pandemi döneminde tarımın ve çiftçinin değeri anlaşıldı. Tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğu görüldü. Sağlıkçılar kadar bizler de değerliyiz. Çiftçilerimiz, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu. Çiftçimiz, hafta sonu tarlarında üretime devam etti." diye konuştu. Çiftçileri uyarıda bulunan Başkan Kendirlioğlu, "Tarlarında üretim yapacak olan çiftçilerimiz, belgelerini mutlaka yanına almaları gerekiyor. 15-20 yıl önce çıkarılan çiftçi belgeleri geçerli değil. Çiftçilik belgesini almayan üreticilerimiz, odamıza gelerek bu belgelerini alabilirler. Üreticiler olarak ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.