Aydın’da Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KUSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı Adnan Menderes Üniversitesi Miletos Salonu’nda yapıldı. Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında gerçekleşen toplantıda Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Ünal Alaca ve KUSİ Aydın İl Temsilcisi Adnan Menderes Üniversitesi ( ADÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özge Çevik, KUSİ kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgileri paylaştı.

İŞBİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, gençlerin özel sektörde istihdamının önünün açılması gerektiğini belirterek, “Kamu istihdamı haricinde son 5 yılda özel sektörde yeterli istihdam oluşturamadığımızı görüyoruz. Kamunun istihdam sağladığı bir ortamda ülkenin gelişim göstermesi beklenemez. Bu yüzden işbirliğiyle üniversiteden mezun ettiğimiz gençleri, özel sektör kapılarını açmalıyız. Sanayicilerin desteği ve önerileri bu bakımdan çok değerli. ADÜ olarak biz şehrimizin emrindeyiz. Teknokentimiz, sanayi ile işbirliğine önem vererek yatırımlarına devam ediyor” diye konuştu.

İHRACATI ARTTIRACAK POTANSİYELİYİMİZ BULUNUYOR

Aydın’ın Türkiye ihracatı içerisindeki yüzde 0.44’lük payının arttırılması gerektiğini dile getiren Vali Hüseyin Aksoy, “Aydın’ı üretimde ve ihracatta uluslararası alanda rekabette farklı boyuta taşımalıyız. İnovatif bir yaklaşımla ürünler geliştirip rekabette bir adım öne geçebiliriz. Aydın olarak patent, Ar-ge merkezi, farklı üretimlerimizin sayısını arttırmalıyız. Tarım şehri olmanın yanında 7 Organize Sanayi Bölgesi ile tarımsal sanayi alanında gelişim kat eden bir kent. Aydın ili olarak Türkiye ihracatı içerisindeki payımızı yüzde 0.44’ün üzerine çıkarmalıyız. İlimizin ihracatıyla ilgili aldığım verilere göre bu yıl önceki yılı geçeceğiz. Aydın’ın şuan ki ihracatını 2-3’e katlayacak potansiyeli bulunuyor. Aydın'ın ihracat rakamlarını da daha üst noktalara taşıyacak bir bakış açısı ile eylem planlarımızı ve çalışmalarımızı ortaya koymak durumundayız” diye konuştu.