3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle İŞKUR’un engellilere yönelik hibe ve destek programı kapsamında kabul edilen projelerden 5 engelli proje sahibine, düzenlenen törenle temsili çeklerini takdim edildi. Valilik’te düzenlenen törene Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü (İŞKUR) Rahmi Terzi ile engelli girişimciler katıldı.

ENGELLİLER TOPLUMUN AYRILMAZ PARÇASI

Vali Aksoy, Aydın’da 2016’dan bu yana İŞKUR desteğiyle 105 işletme kurulduğunu belirterek, “Geçtiğimiz yıl da yapılan çalışmalarla 76 proje uygun bulundu. Proje çağrısı sürüyor. Başvurular İl ve İlçe Müdürlüklerince alınıyor. Engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası haline gelmesi, kendi ekonomik özgürlüklerini sağlayabilmeleri, toplumda kendi başlarına ayakta durabilmelerinin sağlanması adına bu destekleri önemsiyoruz. Projelerin hazırlanmasında ve bu noktalara gelmesinde emeği olan İŞKUR yetkililerimize ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Engellilerin ekonomik, sosyal ve her alanda olmaları bizim öncelikli tercihimiz. Bu anlamda buradaki girişimci engelli vatandaşlarımız diğer engellilere örnek olacak. Kendi işlerini kurmak adına ilk adımı atan engelli girişimcilerimize de tebrik ediyorum” diye konuştu.

46 ENGELLİYE HİBE DESTEĞİ

Vali Aksoy, konuşmasının ardından 5 engelli girişimciye temsili hibe çeklerini takdim etti. Öte yandan İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından geçen yıl kabul edilen 76 projeye 4 milyon lira hibe desteği verileceği öğrenildi. Hibe desteği almaya hak kazanan 47 engelli girişimci ile sözleşmeleri imzalanırken hibe çeklerini alan engelli girişimcilerden Semra Kantek’in (40) 64 bin 590 lira hibe ile Çine’de Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kuracağı, İsmail Hakkı Sever’in (53) 59 bin lira hibe ile Çine’nin Evciler Mahallesi’nde büyükbaş hayvancılık, Emre Türkmen’in (24) 59 bin lira hibeyle Yenipazar’ın Dereköy Mahallesinde büyükbaş hayvancılık yapacağı, Gülcan Kurtalan’ın (46) 65 bin lira hibeyle Efeler’de Şarküteri Market ve Cemal Özkardeş’in (32) ise 50 bin 145 lira hibeyle oto kuaför dükkanı açacağı bildirildi.