Eşiyle birlikte hayvancıların sütlerini ve yaptıkları peyniri satarak geçimini sağlayan Yardım, genç çiftçi projesinin önlerine çıkan büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Yakup Ezber, Çine İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ağaran'la birlikte Çine İlçesi Kavşit Mahallesinde ikamet eden kadın genç çiftçi Habibe Yardım'a ait işletmeyi ziyaret etti. Genç çiftçi Yardım, kendisinin ve eşinin ailelerinin küçükbaş hayvancılıkla uğraştıklarını, evlendikten sonra da kendilerinin aynı işi yapmak istediklerini, hibe almadan önce bunu gerçekleştirecekleri imkânlarının olmadığını dile getirdi.

ÖNÜMÜZE ÇIKAN BÜYÜK FIRSAT


Genç çiftçi projesinin önlerine çıkan büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Yardım, “Tarım ve Orman Bakanlığı Genç Çiftçi Projesi ile verilen 30 bin lira tutarındaki 35 dişi ve 2 erkek keçi ile işe başladık. Biraz sıkıntı yaşadık. Şimdi ise 150 baş hayvanımız oldu. Eşimle birlikte hayvanlara bakıyoruz. Köyün merasından faydalandığımızdan besleme maliyetlerimiz oldukça düşük. Hayvanların sütlerini ve yaptığımız keçi peynirini satarak geçimimizi sağlıyoruz. Ayrıca sürüde ekonomik verimliliği azalan hayvanları da satıyoruz” diye konuştu.

DİTAP İLE ÜRÜNLERİ PAZARLANACAK


Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu ile yapılan ıslah projesi çerçevesinde Alpin ırkı melez çalışması yapılan işletmenin örnek olduğunu dile getiren Şube müdürü Yakup Ezber ise DİTAP platformuna kayıt olarak ürünlerini daha geniş kesimlere pazarlamak istediklerini söyledi. Ezber’in tavsiyesi ile kadın çiftçi Yardım, işletmelerini geliştirmek için KKYDP çerçevesinde proje başvurusu yapacaklarını da ifade etti.