Koronavirüs salgını nedeniyle dükkanları kapalı olan ve iş yapamayan kahveciler isyan noktasına geldi. Aydın Kahveciler Odası Başkanı Uğur Anbarlı, çaresizlik içerisinde olduklarını belirterek, “Bu esnafın durumu ne olacak? 9 aydır kapalı, yasaklı olan kahveci ne yapıyor? Bu kadar insan ne yapar diye hiç kimse düşünmez mi? Gerçekten yazıklar olsun. Kendi esnafına zulmeden ve çaresizlik içinde olan bir oda başkanı olmaktan artık iğreniyorum, nefret ediyorum. Hep kapatın odaları, kahveleri ortalık rahatlasın, Kovid-19 bitsin kökten” ifadelerini kullandı.

BİZE YAPILAN KİMSEYE YAPILMADI


Kahveci esnafının her zaman devletinin ve milletinin yanında olduğunu ifade eden Anbarlı, şunları söyledi: “Kahveci ruhsatları aktif diye Kovid bitmiyor. Kahveci esnafı her daim devletinin, milletinin yanında. 9 aydır esnaf delikli kuruşa muhtaç oldu. 90 yıldır kahvecilik yapan üç kuşak kahvesini kapattı. Ne diyeyim gerçekten sözün bittiği yerdeyiz. Vurun abalının sırtına. Hiç bir yardım yok, destek yok. Anayasa’nın 173. Maddesi der ki, devlet küçük esnaf sanatkarları koruyup kollayıcı tedbirleri alır der. Bir de esnaflarım der ki Allah’ım hiç kimseyi ekmeği ile imtihan etmesin der. Bir de der ki 9 aydır bize yapılan bu ülkede bakana, vekile, bürokrata, başkanlara, devletten her ay maaşını tıkır tıkır alanlara yapılsa ne olur çok merak ediyoruz diyorlar.”

ESNAFIN SAĞLIĞI KALMADI


“Şunu çok iyi bilin Allah’tan başka galip yoktur” diyen Anbarlı, “Sabreden rahat eder düsturuyla 7/24 esnafımı dinliyor ve çok sitem işitiyorum. Bunları yazmak, paylaşmak boynumun borçu. Sokakta, caddede olan gerçekleri söyledim. Önce sağlık fakat esnafın sağlığı kalmadı yetkili ve yetkililere duyurulur” diyerek çağrıda bulundu.