Ege Denizi’ndeki deprem sonrası Aydın’daki vaka sayılarında kayda değer bir artış görülürken, yetkililer il genelinde tablonun çok vahim olmadığını ancak tedbirlere uyulması gerektiğini ifade etti.

AYDINLILAR TEDİRGİN OLDU

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aydın’ın içerisinde olduğu 15 ilde vakaların yüzde 50 ile yüzde 100 arasında arttığını ifade etti. Bakanın açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği Aydın’da yaşayan vatandaşları korku sardı. Aydınlıların, “Aydın’da virüs vakaları artıyor. Önlemler arttırılmalı, insanlar kurallara uymalı ama kimse dikkat etmiyor” şeklinde sosyal medya paylaşımlarda bulunduğu görüldü.

AYDIN LACİVERT RENKTE

Bakan Koca’nın dikkat çektiği vaka artışının, Ege Denizi’nde yaşanan deprem sonrası ortaya çıktığı ifade edildi. Aydın ile birlikte depremin hissedildiği İzmir, Muğla ve Manisa’da da vaka sayılarında önemli artış dikkat çekerken Aydın’da deprem öncesi normal seyreden vakaların deprem sonrası tırmanışa geçtiği belirtiliyor. Bakan Koca’nın illerin vaka sayılarıyla ilgili paylaştığı tabloda Aydın’ın orta risk grubundakileri simgeleyen lacivert renkle gösterilmesi ve kırmızı işaretli iller arasında yer almaması ildeki virüs tablosunun çok vahim olmadığı şeklinde yorumlandı.

VAKA SAYISI BİN BANDINDA

Edinilen bilgiye göre Aydın’da koronavirüs vaka sayısı 1000 bandında seyrediyor. Virüs nedeniyle şimdiye kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 100 civarında olduğu öğrenildi. Bununla birlikte koronavirüs nedeniyle 100’e yakın kişinin hastanelerde tedavilerinin sürdüğü, 40 kişinin ise yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği ifade edildi. Hastanelerin bu dönemdeki doluluk oranının yüzde 48, yoğun bakımların doluluk oranı ise yüzde 70 olduğu kaydedildi. Ayrıca, son hafta içerisinde vaka sayılarında önceki haftaya oranla yüzde 26’lık artış gözlendiği bildiriliyor.

DENETİMLER SIKLAŞTI

Koronavirüs vakalarında görülen artış emniyet birimlerini de harekete geçirdi. İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, il genelinde koronavirüs tedbirleriyle ilgili sıkı denetimlerini sürdürüyor. Özellikle maske, sosyal mesafe ve sigara yasağıyla ilgili vatandaşlara uyarıda bulunan emniyet ve jandarma ekipleri, kurallara uymadığını tespit ettiği kişilere cezai işlem uygulayacak.

PAZAR YERLERİ İÇİN KORONA UYARISI

Aydın Sağlık Müdürlüğü’nden de Aydınlılara Pazar yerleriyle ilgili koronavirüs uyarısı yapıldı. Kurumdan yapılan açıklamada, koronavirüsten korunmak için maske, mesafe ve temizliğin önemine dikkat çekilerek, “Sosyal temasın fazla olduğu pazar yerlerinde bulaşın daha fazla olduğunu biliyor muydunuz? Lütfen zorunlu haller dışında evden çıkmayalım. Sağlığımız için sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edelim. Temastan kaçınalım” ifadeleri kullanıldı.