Aydın’da her geçen gün büyümesine devam eden ADÜ, şehit öğretmenleri unutmadı. Terör örgütü PKK tarafından şehit edilen öğretmenlerin anısına ADÜ’de 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde tören düzenlendi. ADÜ Merkez Yerleşkesi’ndeki Eğitim Fakültesi önünde düzenlenen törene, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler ve öğretim üyeleri yer aldı. Törende açılış konuşmasını yapan ADÜ Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu, “Sayın rektörümüzün yüksek tensipleri, ADÜ Senatosu’nun örnek kararıyla fakültemizin yanında bulunan caddeye, Şehit Öğretmenler Caddesi adını vererek büyük bir özenle yetiştirip eğitim ordusuna uğurladığımız genç öğretmenlerimizle şehit öğretmenlerimizin açtığı kutlu yoldan hiç yılmadan büyük bir kararlılıkla yürümek istiyoruz” dedi.

“HER GÜNÜMÜZ 24 KASIM OLSUN”

Törende konuşma yapan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Aldemir, “Aydınlık geleceğimizin mimarı değerli öğretmenlerimiz, sizleri 24 Kasım’a sığdırmak elbette mümkün değil. Fakat bir nebze de olsa sizlere karşı minnettarlık duygularımızı topluca ifade edebilmemiz açısından 24 Kasım’lar anlamlıdır. Sizlerin geçmişten bugüne yokluk ya da imkansızlıklarla bakmaksızın insan sevginizi ve bu uğurda gösterdiğiniz özveriyi mihenk taşı yaparak bu milleti kurtarma yolunda gösterdiğiniz çabaları ve başarıyı gelecek nesillere hatırlatmak adına 24 Kasım’lar önemlidir. Bu nedenle istedik ki her günümüz 24 Kasım olsun. Her adımımızda sizi hatırlayalım ve hatırlatalım. Biliyoruz ki sizin için her ne desek her ne yapsak azdır. Yüce dinimiz, ilim yolunda çalışırken hayatını kaybedeni şehit kabul eder. Biz bu anlayışla hareket ederken birçoğu kalleş terör örgütü PKK tarafından olmak üzere hain terör örgütleri tarafından katledilen 152 şehit öğretmenimizin mertebeleri nicedir siz düşünün” diye konuştu.

“DİKİLEN FİDANLAR VE FİKİRLERİNİZ KÖK SALACAK”

Şehit öğretmenlerimiz, hayatınızı vakfettiğiniz, canlarınızı bir karış toprağına feda ettiğimiz şühedaların yurduna, sizler adına birer fidan dikerek minnettarlığımızı ifade edelim istedik. Bugün burada, Eğitim Fakültesi önüne dikilen fidanlarınız ve fikirleriniz buradaki genç öğretmen adayları ile sulanacak, kök salacak, dallanacak ve inanıyorum bu arkadaşlarımız da sizlerden aldıkları bayrağı en iyi şekilde taşıyacaklardır. Ayrıca üzerinde olduğumuz bu caddeye ‘Şehit Öğretmenler Caddesi’ ismini veriyor, sizlerle yürüyor, sizlerin izinden gidiyoruz. Bu anlayışla başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize rahmet diliyor, yaşayan kıdemli öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Bu törene katılım gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Rektör Aldemir ve protokol üyeleri ilk olarak ‘Şehit Öğretmenler’ adı verilen caddenin açılış kurdelesini kesti. Caddenin açılışının akabinde Rektör Aldemir ve protokol üyeleri, şehit öğretmenler adına toplam 152 adet fidanı toprakla buluşturdu. Fidanlarda şehit öğretmenlerin isimleri ile fidanı diken kişinin adı yer aldı.