Eğitim-İş Sendikası Aydın Şube Sekreteri Funda Akdeniz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yönetim kurulu adına açıklama yaptı.
Öğretmenler Günü'nün eğitim emekçileri olarak kendileri için sadece bir kutlama değil, seslerini duyurma günü olduğunun altını çizen Akdeniz, "24 Kasımlarda öğretmenlere verilen çiçekler, okunan şiirler, gönderilen sevgi mesajları yüzlerimizi güldürse de, ne yazık ki bu güzel gelenekler bile artık öğretmenlerimizin kendisini değerli hissetmesine yetmemektedir. Zira öğretmenlerimizin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları emek körü politikalar çerçevesinde her geçen gün biraz daha geriletilmeye çalışılmaktadır" dedi.

“EN CÜMBÜŞLÜ ÖVGÜLERİ DİZMEYİ KİMSEYE BIRAKMIYORLAR”

Akdeniz, son 20 yılda öğretmeni azarlama hadsizliğini adeta bir ritüel haline getirenlerin her Öğretmenler Günü’nde en cümbüşlü övgüleri dizmeyi kimseye bırakmadıklarını söyledi. Öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntıları anlatan ve çözüm önerilerini sıralayan Akdeniz, "Öğretmenler Günü'nde hamaset değil adalet istiyoruz" ifadelerini kullandı.
"Ülkesi için parlak bir gelecek düşleyen herkes bilmelidir ki o güzel günler, ancak öğretmenlerin hayat telaşına düşmeden, baskı görmeden, kendilerini sadece işlerine adayarak çalışabileceği günler sayesinde gelecektir" diyen Akdeniz, tüm olumsuzluklara rağmen Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller" yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerin günlerini kutladıklarını söyledi. Akdeniz, tüm öğretmenleri bir gün değil, her gün gülebilecekleri günler için mücadelelerine güç vermeye davet etti.