Söke'nin Bağarası Mahallesi ile Efeler ilçesi arasında toplu ulaşım hizmeti veren 37 minibüsün bağlı bulunduğu kooperatifte Başkan Hasan Gök, kooperatif şoförlerinin ve araçlarına binen vatandaşların koronavirüs salgınına karşı sağlıklarını korumanın görevleri olduğunu söyledi.
Salgın tedbirleri dolayısı ile minibüslerinde belli sayıda yolcu taşıyabildiklerini belirten Gök, şoförlerin uyarılarına rağmen vatandaşların doluluk sayısına ulaşan minibüslere binmekte ısrarcı olmaması gerektiğini ifade etti.

"KARŞI KARŞIYA GELİYORUZ"


Bıyıklı-Bağarası Minibüs Kooperatifi Başkanı Hasan Gök, ülke genelinde olduğu gibi Aydın'da da koronavirüs salgınının yayılmaya ve can almaya devam ettiğini hatırlattı. Salgının önlenmesi için devletin aldığı tedbirlerin olduğunu kaydeden Gök, "Toplu taşıma araçları için belirlenen tedbirlere kooperatif olarak biz, minibüslerimizde harfiyen uyuyoruz. Bu nedenle bazen vatandaşlarımızla karşı karşıya geliyoruz. Şöyle ki minibüslerimize tedbirler kapsamında belli sayıda yolcu alabiliyoruz. Ama bazı vatandaşlarımız, doluluk sayısına ulaşmasına rağmen minibüslerimize binmek için yoğun çaba sarf ediyor, hatta şoförlerimizle tartışıyor. Biz, vatandaşlarımızdan biraz daha anlayışlı olmalarını bekliyoruz. Bunu hem kendilerinin, hem de şoförlerimiz ve minibüste bulunan yolcuların sağlıkları için istiyoruz" ifadelerini kullandı.