Aydın ile Denizli'yi birbirine bağlayacak 163 kilometre uzunluğundaki otoyolun temeli, törenle atıldı. 2022'de tamamlanması planlanan otoyolun temel atma töreninin Aydın'da değil de Denizli'de düzenlenmesi, sosyal medyada da konuşuldu.

"NASRETTİN HOCA ÇOK YAŞA"

Aydınlı emekli bürokrat olan sosyal medya kullanıcısı Haldun Haşmet Aysan, yolun yapımına tersten başlandığını savundu. Hesabından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Aydın-Denizli Otoyolu proje haritası ve eşeğine ters binen Nasrettin Hoca görsellerini paylaşan Aysan, "İşi tersten başlattılar. Nasrettin Hoca çok yaşa. Projenin başı Aydın, sonu Denizli. Ben demiyorum haritada yazıyor. Harita da bakanlığa ait. Projeye başlamak için temel atma töreni Aydın yerine Denizli’de yapılıyor" ifadelerini kullandı.

"TEBRİKLER DENİZLİ"

Otoyol ile ilgili dikkat çekici bir paylaşım da AK Parti Efeler eski İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Levent Sabancı’dan geldi. Aydın-Denizli Otoyolu’nda kazananın Denizli olduğunu belirten Sabancı, Aydın’ın ise ikinci plana düştüğünü dile getirdi. Sabacı, "Bizim il başkanı ve milletvekilleri Denizli’ye misafir ettirilerek, temel atmaya gittiler. Mademki adı Aydın-Denizli otoyolu, Denizli’de temel atılırken Aydın milletvekilleri ve il başkanı Ulaştırma Bakanı ve Genel Müdüre baskı yaptırarak Denizli’de temel atılırken bir buton yaptırılarak bir hazırlık, bir süsleme de Aydın’da yapılarak temel atma töreni yaptırabilirlerdi. Kimse bana anlatmasın otoyolun sahipleneni ve sahibi Denizli teşkilatları ve Denizli milletvekillerinin başarısıdır. Tebrikler Denizli" değerlendirmesinde bulundu.