S.S. 227 nolu Karacasu Merkez ve Çevre Köyleri Öğrenci Servis Kooperatifi Başkanı Mahmut Burgaz, kooperatif yöneticileri ve şoförlerin katıldığı toplantıda Kuyucak Jandarma Trafik ve İlçe Emniyet Amirliği görevlileri şoförlerin uyması gereken kurallar, rehber personel yeterliliği, araçların donanımı ve okul servis yönetmeliği konusunda bilgilendirme yaptı. Trafikte uyulması gereken kuralların yanı sıra pandemi koşullarında yapılması gerekenlerin anlatıldığı toplantının ardından araç denetimlerine geçildi.

PANDEMİ KURALLARI DA DENETLENDİ


Komisyon tarafından yapılan denetimlerde araçların yeterli sürücü belgesine sahip olup olmadığı, meslek yeterlilik belgesinin bulunup bulunmadığı, Milli Eğitim Müdürlüğünce verilen sertifikanın olup olmadığı, okul taşıtı levhası, 'dur' işareti olup olmadığı, frene basılması durumunda stop lambalarının yanıp yanmadığı, araç kapılarının sürücü kontrolünde otomatik açılması, arka cam ve çerçevelerin sabit olması, yangın söndürme cihazı, sağlık çantası ve trafik setinin bulunup bulunmadığı gibi çeşitli konularda kapsamlı denetim yapıldı. Ayrıca pandemi sebebiyle araçlarda bulunması gereken ekstra koşullar da denetlendi.

BAŞARI İLE GEÇTİLER


Yapılan denetimlerde servis araçlarının tertip ve düzeni, indirme ve bindirme kuralları, araç içinde öğrencilere hitap ve emniyet kemerinin kullanım esasları, okul önlerinde öğrencilerin nasıl araca bindirilip indirileceği, aracın ‘dur’ lambasının nasıl kullanılacağı anlatıldı. Tüm servis araçlarının denetimden başarı ile geçtiğini ifade eden Servis Kooperatifi Başkanı Mahmut Burgaz, “Eğitim- öğretim yılı hayırlı olsun. Öğrencilerimize okul hayatlarında başarılar, şoförlerimize yol açıklığı diliyorum” dedi.