Didim’in Efeler Mahallesinde yaşayan 2 çocuk annesi Hatice Tusu’dan (50) 10 Ekim tarihinden itibaren haber alamayan çocuklarının başvurusu üzerine güvenlik güçleri çalışma başlattı. Çocuklarının ve Hatice Tusu’yu tanıyanların alınan ifadesinden emekli hemşirenin emekli Bankacı Suat A. (58) ile ilişkisi olduğu bilgisine ulaştı.

YÜZLERCE KAMERA İNCELENDİ


Polis ekipleri Hatice Tusu’nun son görüldüğü andan itibaren evinin çevresindeki işyerlerine ait güvenlik kameralarını da incelemeye aldı. Tusu’nun kendisine ait araç ile evden ayrılmasıyla yüzlerce kamerayı inceleyen polis ekipleri kadının Suat A’nın evine gittiği belirlendi.

KATİL SUÇUNU İTİRAF ETTİ


Bunun üzerine polis ekipleri şüpheli Suat A’yı aramaya başladı. Şüpheli şahsın Denizli Sitesi mevkiinde bulunan bir kafeteryada olduğunu tespit eden polis, düzenlediği operasyonla Suat A.’yı gözaltına aldı. Sorgusunda Hatice Tusu’yu öldürdüğünü itiraf eden Suat A. Cesedi de gömdüğünü söyledi.

ÖLÜME GİTTİ


3 Yıldır emekli hemşire ile birlikte olduklarını ve bir hafta önce Tusu’nun kendisinden ayrılmak istediği bu nedenle cinayeti işlediği kaydedildi. Hatice Tusu’nun 10 Ekim günü konuyu görüşmek üzere arabasıyla evinden çıkıp emekli bankacı Suat A’nın evine geldiği ve bu sırada ayrılmak istemesi nedeniyle tarafların kavga ettiği öğrenildi.

ÖLDÜRDÜĞÜ SEVGİLİSİNİ TOPRAĞA GÖMMÜŞ


Kavga sırasında sevgilisini öldürdüğünü itiraf eden katil zanlısı Suat A., cesedi de Tusu’nun arabasıyla Hisar Mahallesindeki Arıtma Tesisi yakınındaki makilik alana götürdüğünü ve burada toprağa gömdüğünü açıkladı. Suat A. sevgilisinin cesedini toprağa gömdükten sonra aracını da temizleyerek evinin yakınına bıraktığı ortaya çıktı.

CESET TOPRAK ALTINDAN ÇIKARILDI


Emniyetteki ifadesinden yola çıkan polis ekipleri katil zanlısının tarif ettiği bölgede kazı çalışması başlattı. İtfaiye ekiplerinin de katıldığı kazı çalışması sırasında Hatice Tusu’nun cansız bedenine ulaşıldı. Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından toprak altından çıkarılan Hatice Tusu’nun cansız bedeni otopsi için Didim Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Emniyette sorgulaması tamamlanan cinayet zanlısı sağlık kontrolünden geçirildi. Hakim karşısına çıkarılmak üzere Didim Adliyesine getirilen Suat A. Adliye girişinde gazetecilerin cinayeti neden işlediniz ?, pişmanmısınız şeklindeki sorularını cevapsız bıraktı.