Genital estetik; dış genital organların kendi içinde yer alan bölümlerinin birbirine uyumlu hale getirilmesi işlemidir. Parçaların birbirlerine olan uyumsuzluğu genel olarak estetik kaygılara neden olur. Bu estetik kaygılar kişinin öz güvenini yitirmesine neden olur. Bu sorunun ortadan kaldırılması için de genital estetik uygulaması gerçekleştirilir. Ankara genital estetik doktorumuza aşağıdaki soruları sorduk.

Genital Estetik Uygulaması Nasıl Yapılır?

Genital estetik için birkaç yöntem uygulanır. Cerrahi yöntem; bu yöntemde genişleyen doku parçası çıkarılıp daraltılır. Gevşemiş olan kas dokusu daraltılır ve sıkılaştırılarak müdahale gerçekleştirilir. Cerrahi bir uygulama olmakla birlikte iyileşme süreci 6 haftalık bir zaman dilimini kapsar. Bu yöntemde iyileşme sürecinin uzun olması ve zaman içinde dokunun eski haline dönebilmesi en önemli dezavantajlardır. Cerrahi olmayan yöntemler; elbette tıp alanındaki gelişmelerle birlikte cerrahi olmayan yöntemler gelişmiştir. Bu yöntemler sayesinde cerrahi müdahale olmadan tedavi olunması da mümkün. Radyofrekans akımlı Viveve tedavisiyle ortalama olarak otuz dakika süre içinde tedavi tamamlanır. Bu yöntemlerde iyileşme süreci de kısadır. Hasta, bir hafta gibi kısa sürede iyileşir.

Genital Estetik Uygulamanın Getirileri

Genital estetik ile uygulanan işlemler, kadınların estetik kaygılarına son vererek başarılı sonuçlar getirir. Bu işlemler sayesinde kadınların öz güvenleri tazelenir. Kaygılardan kurtulmak mümkün olur. Spor kıyafetleri, mayo, bikini ve tay gibi alt kıyafetler giyildiğinde çok daha estetik bir görünüm elde edilir. Cinsel birliktelik sayesinde acı yaşanmaması, her hangi bir ağrı ve acı çekilmemesi mümkün oluyor. İşlem sonrasında kadınların genital bölgelerinde var olan estetik sorunlar son bulur. Öz güvenin tazelenmesiyle iş ve sosyal hayatta yaşanan kaygılar da biter. Son derece pratik bir işlem olması ve işlem sonrası sosyal hayata hemen dönülebilmesi de memnuniyet vericidir.

Genital Estetik Uygulaması Hangi Durumlarda Yapılır?

Genital estetik;
  • Doğumlara bağlı olarak vajina yapısında anormal derecede şekli bozukluklarında
  • Zorlu doğumlar sonrası vajinanın deformasyona uğraması durumunda, vajinaya kesi yapılması halinde
  • Çok sayıda doğum yapılması dolayısıyla vajinanın yapı itibariyle elastikiyetini kaybetmesi durumunda
  • Vulvadaki yapısal deformasyonlar durumunda; dış dudakların büyük olması halinde
  • Rektumda ve idrar kesesinde meydana gelen sarkmalar, idrar kaçırma sorunları ve cinsel işlev bozuklukları durumunda
Bu hallerde genital estetik gerekir. Bu sorunlardan şikayetçi olan kadınlar genital estetik ile bu sorunlarından kurtulurlar. Elbette, bu noktada hastaların uzman seçimleri de son derece önemli. Hastaların, alanında uzman ve profesyonel hekimlere başvurmaları gerekir. Operasyon sonrasında hekimin önerileri doğrultusunda hareket edilmelidir.