Denetimlerde yolcuların HES kodu kontrolü yapılırken sürücü, yolcu ve vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunuldu.
Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yapılan denetime Vali Vekili Rıza Dalan’ın yanı sıra Efeler Kaymakamı Cemal Şahin ve Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz de katıldı. Denetimlerde yolcuların HES kodu olup olmadığını titizlikle kontrol eden Vali Vekili Dalan, kurallara uydukları için vatandaşlara teşekkür etti.

KURALLARA UYULUYOR


Aydın’da Covid-19 kapsamında alınan genelgelerle ilgili kararlara uyulduğunu dile getiren Dalan, “Afyonkarahisar’dan Aydın’a atandım. Burada gördüğüm manzara kurallara genellikle riayet edildiği. Bu süreçte sağlık çalışanları kadar emniyet birimlerimiz, mülki idare amirlerimiz ve basın üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Alınan tedbirler, virüsün yayılmasını önleyip insanların normal hayatlarına bir an önce dönmesi için. Bu bakımdan kurallara uyan herkesi teşekkür ediyorum” dedi.

AYDIN’DA VAKA SAYILARINDA STABİL


İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz ise, “Aydın’da vakalarla ilgili genel anlamda stabil bir seyir izliyor. Ancak asla rehavete kapılmadan, maske, mesafe, hijyen kurallarına uyup alınan tedbirlere maksimum düzeyde uygulamaya gayret etmek zorundayız. Bu başarıyı taçlandırmamız için büyük duyarlılıkla tedbirlere uymamız lazım” dedi.