İncirliova'nın kırsal Arpadere Mahallesi'nde müstakil evde eşi Muhammet (72) ve oğlu Ali (34) ile birlikte yaşayan Cavidan Bilgin (65), 10 yıl boyunca oğlu ile zeytin, incir ve diğer işlerde çalışarak kazandıklarını altın yaptı. Biriktirdiği 5 adet beşi birlik ve 6 adet sarı lira altını evinde döşeklerin arasına saklayan Bilgin, 9 Eylül’de incir seçmek için bahçeye gitti. Kimsenin olmadığı sırada eve giren kimliği belirsiz kişi veya kişiler, yaklaşık 100 bin lira değerindeki altınları çaldı. Bahçeden yemek yapmak için evine döndüğünde, eşyaların dağınık olduğunu ve altınlarının yerinde olmadığını gören Bilgin, jandarmaya ihbarda bulundu. Eve gelen jandarma ekipleri, yaptıkları detaylı incelemenin ardından altınları çalan kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

“ZENGİN DEĞİLİM”

Gözyaşları içerisinde açıklama yapan Cavidan Bilgin, oğlunu evlendirmek için altın biriktirdiğini söyledi. Bilgin, "Oğlum bekar, onu evlendirmek için altınları biriktirmiştim. Altınları gelinime takacaktım. 10 yıllık birikimimdi. Ben, zengin değilim. Oğlum ve ben kazandığımızı topladık, eşimin maaşını yedik. 5 tane beşi birliğim, 6 tane sarı liram vardı. Altınların değeri yaklaşık 100 bin liraydı” ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH ALTINLARIM BULUNUR”

Bahçeden yemek yapmak için eve geldiğinde eşyalarının dağınık olduğunu gördüğünü dile getiren Bilgin, “Baktığımda altınlarım gitmişti. Bağırdım, çağırdım ama fayda yok. Hırsızlığın ardından, ‘altınları eve atarlar’ dediler ama atan olmadı. Jandarmaya haber verdim, inceleme yaptılar. İnşallah hırsızlar yakalanır, altınlarım da bulunur. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyorum” dedi.