Millet İttifakı'nın milletvekilleri, belediye başkanları ve parti yöneticileri koordinasyon toplantısında bir araya geldi. Toplantının sonuç bildirgesi, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ve İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci tarafından açıklandı. Yapılan açıklamada Millet İttifakı'nın verilen hizmetlerin her alanında ve memleket meselelerinde tam bir uyum ve sinerji ile birbirine kenetlendiğine vurgu yapıldı.

"İTTİFAKIMIZ İKTİDARLA TAÇLANACAKTIR"


İttifakın Aydın'da yer alan milletvekilleri, belediyeleri ile il ve ilçe örgüt ve teşkilatlarının pandemi sürecinden memleketin ve Aydın'ın geleceğine, dış politikadan yerel hizmetlere kadar geniş bir yelpazede değerlendirmeler yapmak üzere bir araya geldiğinin belirtildiği açıklamada, "Toplantımız bizlere bir kere daha gösterdi ki; ittifakımızın ülkemizin çoğunluğunda, halkımızın ezici desteği ile elde etmiş olduğu yerel iktidar, kısa süre içerisinde, yine milletimizin teveccühü ile genel iktidarla taçlanacaktır. Her bir katılımcımızın vermiş olduğu kıymetli katkılarla, hükümetin ülkemiz dışında, ülkemizde ve ilimizde, her alanda nasıl bocaladığı bir kere daha gözler önüne serilmiştir" denildi.

"AYDIN, HAVALİMANINA KAVUŞMAYAN İLLERDEN BİRİSİ"


18 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde, Aydın namına politika yapanların, ilin refahı adına konuşulmaya değer tek bir yatırım yapmadıklarının iddia edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: "Sanayi altyapısı ve Aydın havzasının yatırım yapılabilirliği açısından hayati öneme haiz Güllük Demiryolu Projesi halen raflarda beklemektedir. Şırnak ile birlikte yeni bir Adliye Sarayı yapılmayan 2 ilden birisi olma nişanı AKP tarafından Aydın’a layık görülmüştür. İlimiz; halen daha iç ya da dış hatlar uçuşu olmayan, faal bir havalimanına kavuşamamış illerden birisidir. Hükümete ait kamu yatırımlarına ya hiç başlanmamakta ya da yıkılarak yenisinin yapılacağı ilan edilen PTT Başmüdürlüğü Binası gibi ortada bir moloz yığını olarak unutulmaktadır."

"HİÇ DEĞİLSE HAYATİ HUSUSLARDA İLERLEME KAYDEDİLMELİ"


Millet İttifakı unsurlarının hükümete ve Aydın’daki temsilcilerine çağrıda bulunduğu açıklamada, "Güllük Demiryolu Projesi bir an evvel hayata geçirilmelidir. Havalimanı ivedilikle yolcu trafiğine açılmalı, vatandaşlarımız Türkiye’nin en batısında ikamet etmelerine karşın sahip olamadıkları, seyahat kolaylığına kavuşmalıdır. Defalarca ihale edilip, geçtiğimiz günlerde sözleşme altına alındığı deklare edilen Denizli Otoyolu, 2 yıl içinde tamamlanmalı ve tamamlanmış olsa, bugünkü kurdan seyahat bedeli ilan edilmelidir. Tarımla geçimi sağlayan yurttaşlarımızın sulama altyapılarında yaşadıkları yetersizliklerin önlenmesi adına ivedilikle; 6200, 167 ve 1053 Sayılı Kanunlar uyarınca Tarımsal Sulamada görevli olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce, Yenipazar mahallelerini, Karpuzlu Tekeler Mahallesini, Karacasu İlçesi Mahallelerini ve Bozdoğan İlçesi Mahallelerini kapsayan sulama göletleri projeleri yapılmalı ve vakit kaybetmeksizin hayata geçirilmelidir. Aydın Büyükşehir Belediyesi 300 bin nüfusu bulan Efeler ilçemizi ısıtmak adına istemiş olmasına karşın ihale edilen ve şartnamede yapılan değişiklikle ihaleye katılması bile engellenen Çiftlik Jeotermal Sahası, şehrin ısıtılması adına derhal Büyükşehir Belediyesi’ne sunulmalıdır. Sazlıköy ve Söke’de özellikle yaz aylarında karayollarında yaşanan ağır trafik sorununun çözümü adına, ivedilikle Ortaklar, Sazlıköy, Söke, Kuşadası güzergâhı otoyola kavuşturulmalıdır. Ülke genelinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan ve ekonomik olarak; gerek girdi maliyetleri gerekse de pazarlama rakamlarından dolayı çok ağır şartlar yaşayan çiftçi ve hayvancımıza daha fazla zor günler yaşatmamak adına, zirai ürün ve hayvancılık ürünlerinin ithalatına derhal son verilmelidir. Ana başlıklarıyla ifade edilen bu sorunların çok daha fazlasıyla ilimiz; hükümetin ve hükümet partisi namına siyaset yapanların basiretsizlikleri nedeniyle mücadele etmektedir. Hiç değilse bu hayati hususlarda ilerleme kaydedilmesi iktidar partisinin az da olsa yüzünü kaldıracaktır" ifadeleri kullanıldı.
Millet İttifakı’nın yükselmeye devam ettiği, ilk genel seçimde ülkenin dümenine geçeceği ve her bir vatandaşın hayatında süren ekonomik kötü gidişe dur diyeceği dile getirilen açıklamada, yerelden genele hedefin iktidar, istikametin ise çalışan, üreten, huzurla yaşayan bir Türkiye olduğu belirtildi.