Aydın yatırım teşviklerinde 2’nci bölgede yer alırken, benzer özelliklere sahip sınır komşusu Manisa’nın 3’üncü bölgede yer alması tartışılıyordu. Aydın’ın 3’üncü bölgeye alınması talebi gündemdeki yerini korurken Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazetede yayımlanan “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar” değiştirildi. 53 ilde bir alt bölgedeki teşviklerden yararlanacak ilçeler tek tek belirlendi.

11 İLÇE KAPSAMA ALINDI

3. Bölge teşviklerinden yararlanacak ilçeler içinde Aydın’dan Kuyucak, Germencik, Karacasu, Sultanhisar, Köşk, Buharkent, Yenipazar, İncirliova, Bozdoğan, Koçarlı ve Karpuzlu yer aldı.

“BEKLEDİĞİMİZ BİR KARARDI”

Alınan karar Aydınlı sanayicileri memnun etti. Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “Beklediğimiz ve savunduğumuz bir sistem hayata geçti. Nazilli, Söke, Efeler, Kuşadası, Didim’in sosyo ekonomik gelişmişliği ile diğer küçük ilçelerin sosyo ekonomik gelişmişliği aynı değildi. İlçelerin gelişmesinin teşvik edilmesi bakımından ilçe bazlı teşvik sistemi istedik. Gayet güzel bir kararla ilçe bazlı teşvik sistemine geçildi. Bununla birlikte Aydın’a yatırımlar artacak. Aydın, tüm ilçeleriyle yatırımcılar için cazip hale gelecek. Bu karardan dolayı devlet yetkililerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Başkan Şahin, ilçe bazlı teşvik sisteminin yanında ürüne dayalı teşvik sistemi beklentilerinin de olduğunu sözlerine ekledi.