MHP, Aydın'da ilçe kongrelerine Yörüklerin ilçesi Koçarlı'dan start verdi. Cihanoğlu Parkı'nda düzenlenen kongreye Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, İl Kadın Kolları Başkanı Seval Bay, AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan, MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın, İncirliova İlçe Başkanı Polat Tanrıkulu, Germencik İlçe Başkanı Turgay Ulutaş, Söke İlçe Başkanı Ömer Akalın, Ülkü Ocakları İl Başkanı Tayfun Şan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede, divan başkanlığına MHP Aydın eski İl Başkanı Burak Pehlivan seçildi.

"AYAKTA YOLUMUZA DEVAM ETMEKTEYİZ"


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mesajının okunması, mali ve faaliyet raporlarının ibra edilmesi ile devam eden kongrede ilk konuşmayı mevcut Koçarlı İlçe Başkanı Mustafa Ali Memiş yaptı. Başkan Memiş, MHP'nin ülkenin sigortası ve geleceğinin teminatı olduğunu belirterek, "Davamızın kurucusu, Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i rahmetle anıyoruz. Onun önderliğinde şu an Liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin emrinde ayakta yolumuza devam etmekteyiz. Ülkemizde ezan sesi dinmemişse, bayrağımız göklerden inmemişse şehitlerimizin kanı pahasına mümkün olmuştur. Bu kan, en kutsal emanetimizdir" dedi.

"ÇAKMA ÜLKÜCÜ DEĞİLİM"


Çakma ülkücü olmadığının altını çizen Başkan Memiş, şunları kaydetti: "1965 yılından bugüne kadar Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül vermiş, ölümüne kadar devam edecek bir ülküdaşınızım. Yani birileri gibi sonradan çakma ülkücü olmamakla beraber davasına sonuna kadar sahip çıkan bir kardeşinizim. Sağ olduğum sürece teşkilatımızın emrindeyim. Bunun için ilçe başkanlığına, yönetim kurulu üyelerimizle beraber tekrardan aday oldum."

"UYUMLU ÇALIŞTIK"


Yerel seçimlerde Cumhur İttifakı kapsamında MHP ile çok uyumlu çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Kaplan, çalışmalarının sonucu olarak 15 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilen Koçarlı Belediyesi'ni kazanma şansını yakaladıklarını söyledi. Kaplan, "Koçarlı halkı bize inandı, güvendi. O namusu, gözü gibi koruduğu oyları Cumhur İttifakı'nın adayı olarak şahsım Nedim Kaplan ve meclis üyelerimize vererek 31 Mart akşamı Koçarlı'da yeni bir dönemin başlangıcına imza attı" ifadelerini kullandı.

43 YENİ ÜYENİN ROZETLERİ TAKILDI


Kongrenin partisine ve Aydın'a hayırlı olmasını dileyen İl Başkanı Alıcık, İl Kadın Kolları Başkanı Bay ile birlikte partisinin Koçarlı İlçe Teşkilatı'na kayıt olan 43 yeni üyenin yakalarına rozet taktı. Partinin emektarlarına plaket verilmesinin ardından, Mustafa Ali Memiş liderliğindeki tek liste ile seçime gidildi. 2004 yılından beri başkanlık görevini yürüten Memiş, seçimde kullanılan oyların tamamını alarak, güven tazeledi.

YÖNETİM KURULU


Memiş başkanlığındaki Yönetim Kurulu Mehmet Evin, Kadir Tuğan, Recep Balcı, Ömür Eskici, Hüseyin Karabudak, Mustafa Özen, Mustafa Oruç, Kadir Kaya, Akın Varol, Fahri Akın, Recep Yaman, Şükrü Sabancı, Serkan Çelik ve Günay Taş’tan oluştu.