Toplantıda Didim’de bulunan otel ve acente işletmecilerini bilgilendiren Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, “İçinde bulunduğumuz bu süreçte belli kurallara uymak zorundayız. Bu bilgiler sizlere yazılı olarak ulaştırıldı ancak hepimiz bu süreç ile yeni karşılaşıyoruz. Mevzuat ile uygulama arasında problemler yaşıyor olabilirsiniz. Bu tür olaylar ile karşılaştınız mı? Bunları sizlerden dinleyerek çözüm üretmek istiyoruz” dedi.

“AKSAKLIĞA MAHAL VERMEYECEĞİZ”


İşletme yetkilileri bu yeni süreçte PRC testleri konusunda yaşadıkları problemleri ifade etti. Didim Kaymakamı Halil Avşar ve Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, PRC testleri için Didim Devlet Hastanesi ve halihazırda yetkili olan özel kuruluş EGEMED ile hizmet verildiğini söyledi. Ayrıca ilerleyen günlerde yabancı turistlerin artabileceğini öngördüklerini dile getiren Turizm İl Müdürü Umut Tuncer, özel kurumlara yetki verilmesi hususunda çalışmalar yaptıklarını belirtti. Aydın’da her türlü yoğunluğu göz önünde bulundurduklarını ifade eden Tuncer, “Gerektiğinde üniversite hastanemiz, çevre illerin devlet hastaneleri, yetkili özel kurumları ile çalışarak herhangi bir aksaklığa mahal vermeyeceğiz” diye konuştu.

“RAKAMLAR NET ALTI VEYA ÜSTÜ OLAMAZ”


Tuncer yaptığı açıklamalarda, “Yabancı turistlerin otele girişinde PRC testinin uçuştan 48 saat önce yaptırılmasının zorunlu olduğunu kendilerine mutlaka bildirmeliyiz. PRC testi olmadan uçağa binemeyecek oldukları beyan edilmelidir” şeklinde konuştu. Tuncer konuşmasını şu şekilde tamamladı: “PCR testi 2 aşamadan oluşmaktadır. 1. aşama test numunesinin alınması, 2. aşama ise test sonuçların alınması. Toplanan test numuneleri Aydın Devlet Hastanesi PCR laboratuvarında cihazlarda gerçekleşen test sonuçları turistin telefonuna ve otellere mail yolu ile ulaştırılmaktadır. Devlet Hastanelerinde ve yetkilendirilmiş özel kurumlarda PCR testlerinin ücretleri sabittir. Bu ücret devlet hastanelerinde 110 TL (Kur artışı ile 130 TL) yetkilendirilmiş özel hastanelerde ise 30 dolar olarak belirlenmiştir. Bu rakamlar nettir. Altı veya üstü olamaz.”