Efeler ilçesindeki Hükümet Bulvarı’nda Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan düzenleme ile yaya yolu sayısı azaltılmıştı. Bulvarda 150 metre mesafeyle tek yaya yolunun olması hem vatandaşı, hem de esnafı mağdur etti. Vatandaşlar, yaya yolunu kullanmak yerine kapatılan yaya yollarına konulan demir bariyerlerden atlayıp karşıya geçerken, ölümle burun buruna gelmeye başladı. Esnaf ise yaya yolu geçidi olmadığı için müşteri kaybı yaşadı.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU TALİMATI VERDİ


Esnaf, yaşadıkları sıkıntıyı Hükümet Bulvarı’nı ziyareti sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na anlattı. Esnafın talebini dinleyen Başkan Çerçioğlu, personeline kapanan yaya yolunun hemen açılması talimatını verdi. Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla harekete geçen belediye ekipleri, gece yaptıkları hummalı çalışma ile demir bariyeri kaldırıp çizgilerini çizerek yaya yolunu yeniden vatandaşın kullanımına açtı. Yaya yolunun açılması vatandaşı ve esnafı memnun etti.

BAŞKANIMIZ SAĞ OLSUN


Hükümet Bulvarı’nda esnaf Kamil Yorucu, “Belediye Başkanı Hükümet Bulvarı’na ziyarete geldiğinde kendisinden rica ettik. Yaya geçinin çok uzun olduğunu ifade ettik. Yaklaşık 150 metre olan yolu yaşlılarımız yürüyordu. 1,5 aydır yaya yolu kapalıydı. Çarşıda dar bir yol olduğunu ve karşıdan karşıya geçen insanların büyük sıkıntı yaşadığını söylemiştik. Sağ olsunlar, yolu hemen açtılar. İyi oldu. Başkana teşekkür ediyoruz” dedi.
Esnaf Mehmet Evren ise, “Hem yayalar için, hem de esnaf için sıkıntılı bir durum oluyordu. Yayalar 150 metre ileriden karşıya geçiyordu. Yaya geçidi olmadığından müşteriler, dükkanlarımıza gelemiyordu. Bu şekilde çok iyi oldu. Esnaf olarak sesimize kulak verdiği için Başkan Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.