Arkadaşlarıyla restoranda yediği yemeklerin faturalarını müftülük ve Diyanet Vakfı'na kestirdiği öne sürülen Müftü Yiğit, yardımda bulunulmayan caminin cemaatine, “İçkili restoranlara var, camilere yok” dedirtti. Son olarak biri 670 lira, diğeri ise 400 lira tutarındaki iki yemek faturasını Kuşadası Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kuşadası Şubesi adına kestirip işleme koydurduğu öne sürülen Yiğit, tartışmaların odağında yer aldı. Tartışmalar sürerken mart ayında klima patlaması nedeniyle iç mekanı büyük zarar gören Güzelçamlı Mahallesindeki Hacı Mustafa Şenay Camii’ne vakıftan destek sağlanmaması, cami cemaati tarafından büyük tepki topladı.

“MÜFTÜ BEY KENDİ KEYFİNDE, CAMİMİZE DESTEK YOK”


Cami cemaatinden Hüseyin Dirgen, Müftü Yiğit’ten hem cami hocasının, hem de kendilerinin yanan cami için vakıf kanalıyla destek istediklerini söyledi. Dirgen, hiç olmazsa diğer cami cemaatlerinden destek sağlaması için ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli girişimlerde bulunmasını istediklerini aktardı. Müftü Yiğit'in isteklerini göz ardı ettiğini savunan Dirgen, "Caminin onarımını ricalarla iş insanlarına yaptırıyoruz. Mart ayından beri ne yapıldığını görmeyen ilçe müftümüz herhalde yazılanlardan dolayı geçtiğimiz gün geldi, baktı gitti. Ramazan’da, Kurban Bayramı’nda hep dışarıda namaz kıldık. Bildiğimiz kadarıyla vakfa toplanan paralardan temsil ağırlama yetkisi var. Ancak bu cami 6 aydır böyle, el insaf" dedi.


“ÇALIŞANLARINA BASKI UYGULAMASI HİÇ HOŞ DEĞİL”


Cami cemaatinden Hüseyin Yıldır da sorunun çözümü için Kurban Bayramı öncesinde müftülüğe gittiğinde edindiği bilgiyi paylaşarak, “Aldığımız duyumlara göre Rahmi Yiğit ilçe içindeki cami hocaları ile sürtüşme içinde. Bazı çalışanlarına mobbing uyguladığı, hakkında şikayet dilekçeleri olduğu ve ‘İsterseniz sizi İstanbul Çekmeköy’e göndereyim’ gibi bulunduğu makama yakışmayacak sözler sarf ettiği de olmuş. Yetkililerin bu konuda gerekli araştırmayı yaparken Yiğit’in görev yaptığı yerlerde en fazla 2 sene kalabildiğini de araştırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Türkiye Diyanet Vakfı Kuşadası Şubesi yöneticilerinin, vakıf bütçesinin camilerde cemaatten toplanan paralardan oluştuğunu söyledikleri, içkili restoranlarda yenilen yemek faturalarının ödenmesine karşı çıktıkları, sert tartışmaların ardından vakfın şube yöneticilerinden birinin istifa ettiği ve ödemesi yapılan faturalara şerh koyduğu iddia edildi.