Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı'nda koronavirüs nedeniyle alınacak tedbirleri açıkladı. Kurban Bayramı'nın hep birlikte verilecek bir sınav olduğunun altını çizen Bakan Koca, bu bayramın el öpülmeyecek ve sarılamayacağımız ikinci bayram olduğunu aktardı.

KURBAN BAYRAMINDA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI YOK

Kurban Bayramı'nda vatandaşların kendi tedbirlerini kendi almaları gerektiğine vurgu yapan Bakan Koca, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması olmayacağını duyurdu.

ÖNCEKİ BAYRAMDA BAŞARILI BİR TABLO ÇİZİLDİ

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda uygulanan kısıtlamaların tamamının ele alınması durumunda, kısıtlamalar ile 10 gün sonraki günlük vaka sayısında yüzde 15 azalma olduğunu hatırlatan Koca, "Önceki bayramda elde ettiğimiz sonucu gönüllü kısıtlarla hedefleyelim. İşi ciddiye alalım ki bayram sonrası gözümüz vaka tablosunda olmasın." ifadelerini kullandı.

TEST KİTLERİ YÜZDE 90 ÜZERİNDE DOĞRU SONUÇ VERİYOR

Sosyal medyada dolaşan test kitlerinin yüzde 40 doğru sonuç verdiği iddialarına yanıt veren Koca, "Test kitlerimizin doğru sonuç verme oranı yüzde 90'ın üzerindedir." ifadeleri ile iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

ZATÜRRE ORANLARI PAYLAŞILACAK

Bakan Koca, bu süreçten itibaren koronavirüs hastalarında kritik eşik olan zatürre oranının da düzenli olarak kamuoyu ile paylaşılacağını aktardı.

İKİNCİ DALGA İÇİN DİKKAT ŞART

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları, şu ifadeler ile devam etti: "Dünyanın beklediği ikinci dalga dönemine daha iyi geçiş yapmamız, bugünleri iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Risk devam ediyor. Birinci dalganın etkisi sürüyor. İstanbul, İzmir pikini tamamladı. Orta Anadolu ile Doğu ve Güneydoğu'da bazı illerde pik yer yer yeni başladı."

AŞI İÇİN ÇİN VE RUSYA İLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Koronavirüs aşısının bulunması ile ilgili açıklamalarda da bulunan Koca, "Önümüzdeki ocak, şubat, mart gibi, yılın ilk çeyreğinde aşının geliştirilmesi mümkün olabilir. Çin ve Rusya ile aşıyla ilgili irtibat halindeyiz, bu konudaki gelişmeleri de iş birliğini de yakinen takip ediyoruz." dedi.

OKULLARIN AÇILACAĞI TARİH ŞİMDİLİK NET

Bakan Koca, okulların açılması ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara, "Okulların açılma takvimini Milli Eğitim Bakanımız 31 Ağustos olarak açıkladı. Okullar bu takvimde eğitime başlamış olacak." cevabını vererek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasının geçerliliğini koruduğunu aktardı.