İş gereği bulunduğu İstanbul’da darbeci askerlerin ateşi ile yaralanan ve gazi olan 40 yaşındaki Hilmi Çetin, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından 4 yıl geçmesine rağmen yapılan hainliği unutmuyor. Darbe girişiminin olduğu gün şantiyede olduğunu ve istirahat ettiğini belirten Çetin, markete gidip gelen yeğeninin ‘darbe olmuş’ demesi üzerine televizyonu açtığında darbe girişiminden haberdar olduğunu söyledi.

KÖPRÜ SAVAŞ ALANI GİBİYDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyon ekranlarından halkı sokaklara davet etmesiyle şantiyedeki arkadaşlarıyla birlikte Boğaziçi Köprüsü’ne gittiklerini belirten Çetin, “Tekbir sesleri eşliğinde köprüye vardığımızda orada bekleyen yaklaşık bin kişi vardı. Avrupa yakası kısmından motosikletiyle bir kişi geldi. Bize, ‘O tarafa gitmeyin, kurşun sıkıyorlar’ dedi. Köprünün üzerinde ilerlerken bir anda yanımda büyük Türk Bayrağı taşıyan bir kişi vuruldu. Onun yanındaki diğer bir kişi de vurulunca onları kenara çekmeye çalıştım. Bu sırada ben de sağ kalçamdan vuruldum. Kurşun sağ kalçamdan girdi, sol kalçamdan çıktı. Yeğenimin ‘amcam öldü’ diye bağırdığını duydum. Her yer savaş alanı gibiydi. Ambulanslar dolu olduğundan beni almadılar. Oradakiler özel bir araçla beni hastaneye götürmüşler. Hastanelere hasta kabul etmiyorlardı. O gece serum bağlayıp saatlerce hastane bahçesinde beklettiler. Sonra Gaziantep’te tedavim yapıldı. Sol bacağımı kaybedebilirdim. Halen bacağım sızlıyor. Bacağım sızladıkça o korkunç gün aklıma geliyor” dedi.

EN AĞIR CEZA VERİLSİN

Darbecilerin hak ettiği cezayı almalarını istediğini belirten Çetin, “4 yıldır, o günkü heyecanı yaşıyorum. Cumhurbaşkanımız talimat verse, vatanım için tekrar canımı ortaya koymaya hazırım. Vatan söz konusu olunca gözüm hiçbir şeyi görmez. Umarım, bir daha böyle bir şey olmaz. Adalet istiyorum. O korkunç geceyi yaşatanlar en ağır cezayı alsınlar. Onların idam edilmesini istiyorum” diye konuştu. Öte yandan Efeler Kaymakamlığı Sosyal Hizmetler Merkez Müdürlüğü’nde çalışan Çetin’i Efeler Kaymakamı Cemal Şahin ile AK Parti Efeler eski İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.