İncirliova Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısında, Dereağzı Mahallesi, Dereağzı Sokak'ta 514 ile 518 arasında kalan yerlerin içkili yer bölgesine alınmasını oy çokluğu ile kabul etmişti. Kendisine sunulan kararı inceleyen Belediye Başkanı Aytekin Kaya da, usül hatası yapıldığı gerekçesi ile kararı meclise iade etmişti. Kararın iptali için İncirliova Belediye Meclisi, Başkan Kaya’nın çağrısı ile olağanüstü toplandı.

“KAYMAKAMA BASKI YAPILDI”

Toplantıda konuşan Başkan Kaya, oy çokluğuyla kabul edilen kararın Cumhur İttifakı Meclis üyelerinin İncirliova Kaymakamlığı’na yaptığı baskı sonucunda iptal edildiğini savunarak, “Biz kötü bir şey yapmıyoruz. İncirliova’ya güzel şeyler yapılsın diye uğraşıyoruz. Seçimden önce adama söz vermişler, sonra gelip burada ret veriyorlar. Kaymakama şikayet ediyorlar. Jandarma yazmış olduğu yazıyı önce kaymakamlığa göndermesi gerekiyordu, direkt bize göndermiş biz de bunu Meclis’e getirdik. Hata burada. Kaymakama baskı yapıldı, kaymakam bey de iptalini istedi. Dereağzı’nda 600 dönüm yeri Millet Bahçesi yapılsın diye devlete verdik. İncirliova’ya güzel şeyler yapılsın diye uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇAY HAVZASINI KOMPLE OYLAYALIM”

Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Hasan Güneş de, “Çay havzasını komple, düğün salonu, park alanı, içkili alan diye tek seferde oylayalım, Meclis’ten geçsin. Yapılan işe kişiler bazında olduğu için karşı geldim. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Güzel şeyler yapalım” dedi. Konuşmaların ardından yapılan oylama sonucunda söz konusu karar, iptal edildi.