2 Temmuz Sivas olaylarının 27. yılında Madımak Oteli'nde hayatını kaybeden 33 kişi düzenlenen törenle anıldı. Didim Alevi Bektaşi Kültür merkezi ve Cemevi Derneği öncülüğünde düzenlenen anma etkinliğine Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci ve Zeynel Şener, Didim Cemevi Dernek Başkanı Hüseyin İlhan, Akbük Cemevi Dernek Başkanı Haydar Kocaoğlu, çeşitli siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ile demokratik kitle örgütleri temsilcileri katıldı.

DEVRİM ŞEHİTLERİ ANILACAK


Altınkum Yunuslu Park'ta toplanan kalabalık grup, ellerinde döviz ve pankartlarla 2 Temmuz Pir Sultan Abdal parkına kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında İlçe emniyet müdürlüğü ekipleri güvenlik tedbiri aldı. Sloganlarla parkına kadar yürüyüş yapan kalabalık adına konuşmayı Didim Cem evi dernek başkanı Hüseyin İlhan gerçekleştirdi. İlhan açıklamasında Çorum, Maraş ve Dersimdeki olayların çok kültürlü yapının katledildiğini ifade etti. İlhan bundan sonraki mücadelelerini devrim şehitlerini anarak sürdüreceklerini belirtti.

33 CAN UNUTULMAYACAK


Akbük Cemevi Dernek Başkanı Haydar Kocaoğlu ise 27 yıl önce Sivas Madımak Oteli'nde 33 canın devlet güçleri güdümünde katledildiğini belirterek, aradan geçen yıllarda tüm ileri ve devrimci güçlerin baskı ve sindirme politikalarına tabi tutulduğunu ileri sürdü. 2 Temmuz olaylarında hayatını kaybedenleri unutmayacaklarını kaydeden Kocaoğlu mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti. Basın açıklaması sonrasında kalabalık olaysız şekilde dağıldı.