Türkiye’de her alanda küçük ya da büyük işletmelere kadın girişimciler damga vurmaya başladı. Hakime Alkan’ın emek verdiği kahvehane, mekanı, manzarası ve odun ateşinde demlenen çayı ile vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. 4 yıldır kıraathaneyi işleten Alkan, aynı zamanda garson olarak müşterilerine hizmet ediyor.

“SADECE ERKEKLER DEĞİL, AİLELER DE GELİYOR”


Yüksek konumda bulunması nedeniyle serinliğiyle bilinen kahvehaneye vatandaşlar odun ateşinde çay keyfi yapmak için akın ediyor. Kıraathanede çay 1 liradan satılıyor. Eşi Özay Alkan ile birlikte çalışan 2 çocuk annesi Hakime Alkan, "Bir kadın olarak kıraathane işletmemden müşterilerimiz de büyük memnuniyet duyuyor. Çünkü buraya sadece erkekler değil, aileler de geliyor" dedi.

“ODUN ATEŞİNDE ÇAYIN TADI DAHA GÜZEL OLUYOR”


Temiz havasından dolayı Hasköy’ün tercih edildiğini ifade eden kadın işletmeci Hakime Alkan, "Bir kadın olarak çalışıp ekmek paramı kendim kazandığım için çok mutluyum. Bu kahveyi 4 yıldır çalıştırıyorum. Konum olarak köyümüzün en güzel kahvesi. Daha önce çayı elektrikli ocakta yapıyorduk ama şimdi odun ateşinde çayımızı demliyoruz ve gelen müşterilerimize servis yapıyoruz. Odun ateşinde çayın tadı daha güzel oluyor. Köyümüzün yüksekte olmasından dolayı temiz serin bir havası var" dedi.
Alkan’ın işlettiği köy kahvesini tercih eden vatandaşlar, güler yüzlü servisi ve temizliğinden memnun olduklarını dile getirdi. Vatandaşlar ayrıca Hakime Alkan’ın kadınların her şeyi yapabileceğini kanıtladığını aktardı.