İncirliova'nın en büyük mahallesi olan ve ağırlıklı olarak pazarcılıkla geçimini sağlayan vatandaşların yaşadığı Acarlar'da İncirliova Belediyesi tarafından, lokma hayrı gerçekleştirildi. Mahallenin iki ayrı noktasında, kaza ve belalara karşı yapılan lokma hayrına İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, CHP İncirliova İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah Çağlar ve yönetimi, Acarlar Mahallesi Muhtarı Kemal Karabulut ile mahalle sakinleri katıldı.

"ACARLAR'IMIZA NAZAR DEĞDİ"


Dua edilmesinin ardından, açıklamalarda bulunan Başkan Kaya, "Acarlar çalışan vatandaşlarımızın yaşadığı güzel bir mahallemiz. Emeğin başkenti olan Acarlar'ımıza nazar değdi. Bundan dolayı biz de burada bir hayır yapalım dedik. Rabbim, hayrımızı kabul etsin, bir daha Acarlar'ımıza böyle acılar yaşatmasın" ifadelerini kullandı.
Muhtar Karabulut da, Acarlar'ın kötü bir süreçten geçtiğini dile getirerek, "Mahallemizde önce korona belası çıktı, ardından iki genç kardeşimizi kazada kaybettik. Daha sonra da kasırgadan evlerimiz zarar gördü. Yaptığı hayır için Başkanımız Aytekin Kaya'ya çok teşekkür ediyoruz" dedi.

ACARLAR’A NE OLMUŞTU?


Üzerinde kara bulutların gezdiği Acarlar'da 19 Nisan'da koronavirüs salgını görülmüştü. Koronavirüse yakalandığı belirlenen 29 kişiden 28'i tedavileri sonucunda iyileşerek, sağlıklarına kavuşmuştu. Aynı zamanda kanser hastası olan bir kişi de hayatını kaybetmişti. Koronavirüsün ardından, Acarlar trafik kazası ile sarsılmıştı. Acarlar'dan mısır toplamak için 7 Haziran'da Karpuzlu'ya giden içinde tarım işçilerinin bulunduğu kamyon, dönüş yolunda kaza yapmıştı. Kazada da iki kişi vefat etmişti. Son olarak 23 Haziran'da Acarlar'da etkili olan hortum, 22 eve zarar vermişti.