Merhum Başbakan Adnan Menderes'in mahallesi olan Çakırbeyli'de kurulan pazarı Koçarlı Belediyesi, YİKOB'un da desteği ile baştan aşağı yeniledi. Yenilenerek, daha modern bir hale getirilen pazarda açılır-kapanır tentelerden, tezgah, önlük ve masa örtülerine varıncaya kadar her türlü eşya tek tip kullanıldı. Yaklaşık 150 pazarcı esnafının tezgah açarak, tamamen doğal ürünlerini satışa sundukları pazar, yeni yüzüyle hizmete girdi. Pazarı meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte gezen Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, esnafların pazar ile ilgili talep ve sorunlarını dinledi. Pazardaki yeni yerlerinden memnun olmadıklarını dile getiren bazı esnaflara, Başkan Kaplan sorunlarını kısa sürede çözeceklerini söyledi. Esnafların neredeyse tamamı ise pazarın yeni halini çok beğendiklerini ifade etti.

"VALİMİZİN DESTEĞİYLE BAŞARDIK"

Koçarlı Belediye Başkanı AK Parti'li Nedim Kaplan, Çakırbeyli pazarını kötü görüntüsünden kurtardıklarını belirterek, "Pazarın önceki halini herkes biliyordu. O kötü görüntüden ziyaretçilerimizi ve halkımızı kurtarmamız gerekiyordu. Pazar yerini düzenleme noktasında bir çalışma başlattık. Biz bu işi, Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger’in desteği ile başardık. Tente ve masaların masrafları Aydın Valiliği tarafından karşılandı. Alt yapı çalışmasını da belediye olarak biz gerçekleştirdik. Daha modern bir şekilde hizmete açtığımız pazarımızda esnaflarımız, ürettikleri ürün ve eşyaları satarak, ülke ve aile ekonomilerine katkı sunacaklar. Bundan dolayı da çok mutluyuz" dedi.

ÇERÇİOĞLU'NA DA TEŞEKKÜR ETTİ


Pazarın yenilenmesine verdikleri destekten dolayı Vali Köşger ve Vali Yardımcısı Hulusi Arat ile tüm belediye personellerine teşekkür eden Kaplan, bir teşekkürü de pazarda geçmiş dönemde emeği olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'na yaptı. Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nin de Eylül-Ekim ayı gibi açılmasını beklediklerini dile getiren Kaplan, Çakırbeyli’de pasaj düzenlemesi yapacaklarını da açıkladı. Kaplan’ın pazarı gezmesinin ardından, sunulan halk oyunları gösterisi ve söylenen türkülerle pazarın açılışı tamamlandı.