Koronavirüs salgınında normalleşme sürecinde yaşanan aşırı rahatlık vaka sayılarında yeniden yükselişe neden oldu. Yapılan tüm uyarılara rağmen maske ve sosyal mesafe konusunda kurallara uyulmadığı gözlemlenirken, sokaklardaki kalabalık endişeye neden oluyor.

AYDIN’DA VAKA SAYISI 200’Ü AŞTI


Ülke genelinde olduğu gibi Aydın’da da son günlerde vaka sayısı artışa geçti. Günlük vaka sayısının binlerin altına düştüğü ülke genelinde son iki günde vakalar tekrar binlerle ifade edilmeye başlandı. Normalleşme sürecinin başladığı 1 Haziran öncesinde Aydın'da 180 civarında olan vaka sayısı, 15 Haziran itibariyle 226’ya çıktı. Koronavirüse yakalanan 8 kişi hayatını kaybetti. Hastalığa yakalandıktan sonra tedavileri tamamlanan 128 kişi iyileşerek hastalığı yendi.

SÜNNET RANDEVULARI İPTAL


Vaka sayılarında artış yaşanmasının ardından yeniden bazı tedbirler alınmaya başlandı. Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi sünnet randevularını iptal etti. Aylar öncesinden 16 Haziran için sünnet randevusu alan birçok erkek çocuk ebeveyni bugün sabah hastaneden geri döndü. Randevusu öğleden sonra olanlar da telefonlarla aranarak salgın nedeniyle risk oluştuğu ve sünnet randevularının iptal edildiği bildirildi.

TEDBİR AMAÇLI


Sabah çocuğunu sünnet ettirmeye gelen iki aile mesainin başlamasını beklerken, hastaneden gelen telefonla randevuların iptal edildiğini öğrendi. İdare ile konuştuklarını belirten vatandaşlar, idarenin kendilerine son günlerde yeni vakaların görüldüğünü ve bu nedenle çocukları ve ailelerini riske atmamak için tedbir amaçlı randevuları iptal etme kararı aldıklarını söylediğini kaydettiler.
Çocuklarının erkekliğe ilk adımı atacak olmasının heyecanı ile gelen fakat hastaneden ayrılan vatandaşlar salgın nedeniyle alınan karara saygılı olduklarını belirterek her şeyden önce önemli olanın sağlık olduğunu kaydettiler.